Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Ha fáj odalent...

Szerző: Babaszoba.hu

2012. október 7. | Frissítve: 2017. szeptember 20.

Forrás: babaszoba.hu

Aranyeres panaszok sajnos gyakran jelentkeznek a terhesség alatt. A kismamák gyakran részesülnek vaspótlásban is, ez pedig sok esetben csak tovább rontja a helyzetet.

Aranyeres panaszok sajnos gyakran jelentkeznek a terhesség alatt. A kismamák gyakran részesülnek vaspótlásban is, ez pedig sok esetben csak tovább rontja a helyzetet.

Kialakulásához hozzájárul a megnövekedett hasűri nyomás, illetve a lelassult emésztésből következő renyhe bélműködés, amely székrekedéshez vezet. Ráadásul sokszor szülés után sem javul azonnal a helyzet, mivel a baba pont az érzékeny területet nyomja leginkább a születésekor.
A legfontosabb, hogy megpróbáljuk megelőzni az aranyeres panaszok kialakulását. Ennek érdekében elengedhetetlen a bő folyadékbevitel, célszerű rostban dús ételeket választani, fontos továbbá a bélflóra karbantartása probiotikumok szedésével, illetve a rendszeres mozgás.

De mit tehetünk, ha már jelentkeznek a kellemetlen tünetek?

A vérző, viszkető aranyeret célszerű olyan készítményekkel kezelni, melyeket a kezelőorvos ajánl. A vény nélkül, gyógyszertárban kapható készítmények között találhatunk olyat, amely a terhesség, valamint szoptatás alatt is alkalmazható. A székrekedés ellen érdemes teljesen felhagyni a fehér lisztből készült pékáruk fogyasztásával. A mesterséges hashajtókat kerülni kell - jó szolgálatot tehet ugyanakkor a szilvalekvár és a rostban gazdag zöldségek.
Az igazán komoly esetek sajnos orvosi beavatkozást igényelnek. Súlyos alvadás esetén megnyithatják a vénákat, és mesterségesen eltávolíthatják a véralvadékot. Előrehaladottabb állapotban és gyakori vérzésnél általában gumigyűrűvel szorítják le az aranyeret, így az pár nap alatt elhal, és magától távozik. Szerencsére manapság ezek a kezelések olyan hatékonyak, hogy a fájdalom szinte azonnal megszűnik, a véralvadék pedig 4-6 hét alatt távozik.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Még nem vette fel a babaváró hitelt? (X)

Összegyűjtöttük az öt legfontosabb tudnivalót az állami kamattámogatott babaváró hitelről.

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések