Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Gravida filmtabletta (X)

2013. április 22.

Forrás: babaszoba.hu

A kismamavitaminok széles skáláját vásárolhatjuk meg, de a Gravida egy olyan készítmény, amit kifejezetten a magyar kismamák igényeinek megfelelően fejlesztettek ki.

A fejlesztéskor először széleskörű kutatást végeztek, amelyben felmérték a magyarországi nők táplálkozási szokásait, majd ennek eredményéhez igazították a Gravida kismamavitamin összetevőinek arányait.


Mitől különleges a Gravida?

Azon kívül, hogy a vitaminokat, ásványi anyagokat és nyomelemeket (összesen 25 félét) tartalmaz, sokkal tudatosabban ügyelnek a megfelelő arányokra. Nem elég ugyanis a szervezetbe bejuttatni ezeket az anyagokat, gondoskodni kell arról is, hogy be is épüljenek, és hogy az egyik ne akadályozza a másik felszívódását, hasznosulását. A Gravida mindezek mellett tartalmaz néhány olyan összetevőt is, amire ugyan nagy szükségünk van, de a többi készítményből gyakran hiányoznak. Ezek a következők:

K-vitamin

A véralvadáshoz nélkülözhetetlen zsírban oldódó vitamin. Mindannyian tudjuk, hogy a szülés igen nagy vérveszteséggel járó folyamat, ahol a véralvadás szerepe életbevágó. Segíti a zsírok lebontását és az idegrendszer működését. Hiánya esetén felléphetnek májfunkciós és zsírfelszívódási zavarok, vérzékenység, hasmenés vagy akár csontdeformáció. Természetes körülmények között a leveles zöldségek és az ezekből készült főzelékek tartalmazzák, pl. a brokkoli, a spenót és a káposzta, valamint a tejtermékek és a máj.

Szelén

Fontos antioxidáns. Lassítja a szövetek öregedését, gátolja a vérrögképződést, csökkenti a szívinfarktus és a stroke kockázatát. Fontos, hogy a kismama szervezetébe kerülő káros anyagokat semlegesítse. Hiánya a magzat szívfejlődésének rendellenességeihez is vezethet., Szelént a tengeri állatok húsa, illetve egyéb belsőségek (pl. vese és máj), valamint megfelelő termőföld esetén a teljes kiőrlésű gabonák tartalmaznak.

Molibdén

A vérszegénységet megakadályozó mikroelem, amelynek viszonylag ritka hiánya fogszuvasodást és ingerlékenységet, súlyosabb esetben pszichés labilitást, néha látászavarokat okozhat. Segíti a kalcium beépülését a csontokba és a fogakba, támogatja a vérképzést és kihat az idegrendszer kiegyensúlyozott működésére is. A teljes kiőrlésű gabonákban, a hüvelyes és zöld leveles növényekben, a tejben, a húsokban és az ivóvízben is megtalálható, de a legnagyobb mennyiségben a máj tartalmazza.

Króm

A szénhidrát anyagcseréjét és a vércukorszintet szabályozó mikroelem. Segíti az anyagcsere-folyamatokat, növeli a szervezet teherbírását és teljesítőképességét. Krómhiány esetén megnő a fiatalkori cukorbetegség kialakulásának veszélye. A teljes kiőrlésű gabonákon kívül tartalmazzák még a hüvelyesek, a húsok (különösen a máj), a sajtok és a korpa. Ezek ismeretében könnyű eldönteni, hogy melyik az egyszerűbb, megbízhatóbb és olcsóbb megoldás: nap-mint-nap összeválogatni mindenféle tengeri és szárazföldi állatot, összegyűjteni rengeteg különféle növényt, zöldséget és gyümölcsöt, és ezekből olyan arányban enni, hogy éppen a legkedvezőbb vitamin-, nyomelem- és ásványianyag-összetételhez jussunk, vagy megvenni a kiváló minőségű Gravida kismamavitamint, és rábízni magunkat ennek jótékony hatására.

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések