Terhesség

Görögdinnyés smoothie recept

A görögdinnye kétségkívül az egyik legfrissítőbb étel a forró nyári napokon. Ráadásul amellett, hogy finom, nagyon egészséges is, tele van hasznos tápanyagokkal és fitokemikáliákkal.
2017. Július 19.

Amit nem sokan tudnak a görögdinnyéről, az az, hogy 40%-kal több likopint tartalmaz, mint a nyers paradicsom – írja a superhealthykids.com. A likopin egy olyan antioxiádáns, ami segíthet a szívbetegség leküzdésében és számos rákos betegség megelőzésében.

A görögdinnye további szuper előnyei:

– zsírmentes, alacsony a kalóriatartalma

– A-, B6- és C-vitaminban gazdag

– jó kálium forrás

– tömegének 92%-a víz, tehát kiválóan hidratál

Annyi görögdinnyét egyél, amennyi csak jól esik, nagyon finom, egészséges és frissítő magában is. Ha azonban kipróbálnál valami újat, fogyaszthatod ital formájában, smoothie-ként is, méghozzá a nyár másik kedvencével, egy kis eperrel megbolondítva. Így csináld:

Egyszerű görögdinnyés smoothie

Hozzávalók:

– 4 csésze görögdinnye kockázva

– 2 csésze eper kockázva

– 1 csésze jégkocka

Keverd össze az epret és a kisebb görögdinnye kockákat, adj hozzájuk jeget, turmixolj. Másra nem is lesz szükséged ehhez az isteni smoothie-hoz. Vizet ne adj hozzá, hiszen a görögdinnye olyan sok vizet tartalmaz, hogy egyéb folyadékra már nem lesz szükséged ehhez az édes, frissítő finomsághoz.

Ha van még otthon banán és narancs is, még izgalmasabb görögdinnyés smoothie-t készíthetsz. Ha ránk hallgatsz, legalább egyszer kipróbálod az alábbi receptet a nyár folyamán.

Fenséges görögdinnyés smoothie

Hozzávalók:

– 4 csésze görögdinnye kockázva

– 2 narancs

– 2 banán

– 1 csésze joghurt

– 1 csésze jégkocka

Ezzel sem lesz sokkal több dolgot: keverd össze a hozzávalókat addig, amíg el nem éred a kívánt állagot. A turmixgép természetesen ezúttal is a segítségedre lesz. Vizet ezúttal se adj a smoothie-hoz. Fogyaszd egészséggel és élvezettel a tikkasztó nyári napokon!

Kapcsolódó cikkek:

Egészséges energiát adó smoothie-k kismamáknak

Napi egy gyümölcsös smoothie jót tesz a termékenységnek

Dinnyéből levest