Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Gender reveal video, avagy a baba neme izgalmasan tálalva

Szerző: Babaszoba.hu

2019. január 13.

Forrás: babaszoba.hu

Az Egyesült Államokban nagy hagyománya van annak, hogy a baba nemét valamilyen ünnepélyes, vicces módon jelentsék be a leendő szülők a családtagoknak, barátoknak.

Gender reveal video, avagy a baba neme izgalmasan tálalva
Amerikában sok mindent megünnepelnek más országokhoz képest, kifejezetten a terhességhez, babaváráshoz kapcsolódóan is több vicces ünnepség is van. Az egyik ilyen, amikor a leendő szülők tudatják a világgal, hogy kisfiút vagy kislányt várnak-e. Az is előfordul, hogy a kispapa is így értesül a baba neméről, sőt az sem ritka, hogy egyik szülő sem tudja lányt vagy fiút várnak-e, csupán egy beavatott barát, családtag: lezárt borítékban megkapja a szülőktől az ultrahangos vizsgálat eredményét és partit szervez a szülőknek.  
Amíg korábban fotók tanúskodtak a nagy eseményről, ma már videók, kisfilmek formájában teszik publikussá az eseményt. Ez a gender reveal video, vagyis amikor felfedik a baba nemét és erről egy videót is készítenek.
A nem felfedő bulik a kék és a rózsaszín jegyében telnek és sok módja lehet a tálalásnak, de két nagyon jellemző és elterjedt formája van. Az egyik, amikor semleges színű lufikat töltenek meg a baba neméhez illő színű konfettikkel és a barátokat, családtagokat arra kérik a leendő szülők, hogy pukkantsák ki a lufikat, így derül fény a baba nemére. A másik igen elterjedt forma, amikor kívülről semleges színű tortát sütnek, felszeletelés után a torta belülről kék vagy rózsaszín, ezzel utalva arra, hogy kislány vagy kisfiú fog-e születni.
Mutatunk néhány kedves vagy vicces megoldást és arra buzdítunk titeket, hogy készítsetek ti is gender reveal videókat, mert hamarosan nevezhettek ti is a videóitokkal nyereményjátékunkra.
Itt még az apuka előtt is titok volt, hogy lánya vagy fia születik-e.

Kreativitásból itt sem volt hiány:

És, ha ikrek?
És mit szól a nagy tesó?

Kapcsolódó cikkeink:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések