Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Furcsa mód a Katus sem ment át a rostán

Szerző: Babaszoba.hu

2018. február 9.

Forrás: MNO

A szülők időről időre ostromolják a hivatalt, de a Magyar Tudományos Akadémia ismét szigorúan utasított el néhány névadási kérelmet. Magyarországon továbbra sem lehet egy gyerek neve Lacina, Manoló, de még Katus sem.

Furcsa mód a Katus sem ment át a rostán
A Magyar Tudományos Akadémia (MTA) legfrissebb, januári döntése értelmében többek között nem lehet kisfiúknak adni a Manoló, a Ménroth, a Zanot neveket, tovább elutasították a Lucifert, a Dévidet, és a Dzseggert. Azok a szülők sem jártak jobban, akik lányuknak szerették volna adni a Lacina, Gevien, Lorien vagy Zaya nevet, a legérdekesebb talán a Katus név elutasítása - olvasható az mno.hu-n.
Januárban az MTA összesen 25 névről kellett, hogy döntsön, a szülők tehát ismét meglehetősen kreatívok voltak, már ami a névválasztást illeti.
Elutasították továbbá az Arist, a Theodore, a Bályezitet, a Kait, a Dorient, a Juta és a Thiágó fiú neveket is, valamint a Vivienne, Betty, Jessica, Jenifer és Tiffani lányneveket is.
Az Akadémia nem javasol olyan neveket, amelyek a gyerek személyiségfejlődésére a hangzás vagy a jelentés miatt káros lehet, ami miatt csúfolhatják, kiközösíthetik.
Kapcsolódó cikkeink utónevek témában:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák