Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Fogselyemmel a termékenységért

Szerző: Babaszoba.hu

2011. október 31. | Frissítve: 2015. október 6.

Forrás: Medipress

A fogínygyulladás éppoly káros a termékenység szempontjából, mint a kövérség: átlagosan két hónappal késlelteti a teherbeesést, derült ki egy vizsgálatból.

Egy svédországi meddőségi konferencián elhangzott előadás szerint a fogágybetegség hatására a teherbeesésig eltelt átlagos idő hét hónapra nő, szemben az átlagos öttel. Úgy gondolják, ennek oka a fogak körül kialakuló gyulladás, ami befolyásolja a szervezet egészséges működését.

Fogselyemmel is lehet tenni a termékenységértKöztudott, hogy a fogágybetegségeket összefüggésbe hozták a szívbetegségekkel, a 2-es típusú cukorbetegséggel, a vetélésekkel és a nem megfelelő spermaminőséggel is.

Ausztrál kutatók 3500 nőt ellenőriztek. A fogágybetegeknél emelkedett a vér gyulladásos markereinek az értéke is. "Mindezidáig nem vizsgálták a fogágybetegségek termékenységre gyakorolt hatásait, ez az első közlemény, mely azok terhességre gyakorolt hatásait vizsgálja" - mondta el Roger Hart, a Nyugat-Ausztráliai Egyetemprofesszora
Aki terhességre készül, nem a dohányzást és alkoholfogyasztást hagyja abba, hanem fogorvost is keresse fel. Célszerű, ha testsúlya egészséges tartományba esik és plusz folsavat is juttat a szervezetébe. Ezzel Dr. Allan Pacey angol meddőségi szakember is egyetért. Úgy gondolják, a nyugati világban a lakosság 10 százaléka szenved súlyos fogágybetegségekben.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések