Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Fertőzésveszélyesek a szülészeti medencék

Szerző: Babaszoba.hu

2014. július 5.

Forrás: Medipress

A brit Közegészségügyi Intézet munkatársai egy speciális medencével kapcsolatban felhívták a veszélyt a Legionella-fertőzés veszélyére.

A Legionella súlyos tüdőbetegség forrása lehet, a kórokozó gyakran található meg a nem megfelelően karbantartott légkondicionáló készülékekben. Most egy brit eset kapcsán felmerült, hogy az otthoni szülésekhez használt medencék is hordozhatják a baktériumot. Nagy-Britanniában jelenleg 10 cég forgalmaz ilyen típusú eszközt, és a visszahívást igénylő probléma egy meg nem nevezett gyártó medencéjével kapcsolatban merült fel.
Az ajánlások szerint az ominózus szerkezetet melegítővel és pumpás vízkeringető rendszerrel kell ellátni. Ugyan a szakértők szerint a probléma ritkán fordul elő, azonban a leírt esetnél az újszülött súlyos állapota miatt intenzív ellátásra is szükség volt. A gyártók ajánlása alapján az eszközt a szülés várható időpontja előtti este kell alkalmazni. Mindazonáltal, a keringetett vizet fertőtlenítőszerekkel is el kellene látni. Medencéket a kórházi szülészetek is alkalmaznak, azonban ott jobban odafigyelnek az infekcióveszély visszaszorítására.

Fertőzésveszélyesek a szülészeti medencék (ChameleonsEye / Shutterstock.com)

A Legionella-fertőzés Angliában évente mintegy 350-400 beteget érint, főként az idősebbek kitettsége magas. A betegség szerencsére gyógyítható a hagyományos antibiotikumos kezeléssel.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések