Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Fertőzésveszély szempontjából a szálloda rosszabb, mint a természetes víz

Szerző: Babaszoba.hu

2018. július 11.

Forrás: Qubit.hu

Az amerikai Járványügyi és Betegségmegelőzési Központ kutatása alapján a strandok, termál-és gyógyvizek, a szállodai élmény-és pezsgőfürdők és medencék kockázatosabbak fertőzésveszély szempontjából, mint a természetes vizek.

Fertőzésveszély szempontjából a szálloda rosszabb, mint a természetes víz
Másfél évtized alatt 27 ezernél is több embert fertőztek meg a strandokon összeszedett kórokozók, nyolc esetben pedig halált okoztak.
Az amerikai Járványügyi és Betegségmegelőzési Központ statisztikák és kórtörténetek alapján arra jutott, hogy a mesterséges vizek, úgy mint a szállodai fürdők, a strandok, a termál-és gyógyfürdők és a saját otthoni medencék fertőzésveszély szempontjából kockázatosabbak, mint a természetes vizek, vagyis a tengerparti, folyó- és tóvízi fürdőzés - írja a Qubit.hu.
A kockázati lista élén az élménykádak vagy más néven jacuzzik állnak.
A legtöbb megbetegedést a Cryptosporidium parvum nevű egysejtű bélparazita okozza, ez hasmenéssel, hasfájással, lázzal járó megbetegedés, ami akár 3 hétig is eltarthat. A második helyen a hallójáratgyulladást okozó Pseudomonas aeruginosa baktérium áll. A harmadik helyen pedig a Legionella baktériumtörzs tagjai állnak: akkor fertőznek, ha a vízcseppeket belélegezzük. Influenzaszerű tüneteket okoznak, akár súlyos tüdőgyulladást is.
Ezek ellen a kórokozók ellen semmit nem ér a víz klórozása, a vizek ózonos illetve UV-fényes fertőtlenítése mellett a megelőzésé lenne a fontos szerep, azaz a fürdőzés előtt és után alapos, minden testtájat érintő meleg vizes zuhanyzás mellett ez azt jelenti, hogy mindenkinek csak egészségesen szabadna medencébe mennie és inkább a természetes strandokat válasszuk.
A magyarországi természetes vizű fürdőhelyek állapotáról az Országos Közegészségügyi Intézet listáján tájékozódhatunk.
Kapcsolódó cikkeink:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák