Terhesség

Ezt jelenti a 3 legnépszerűbb fiúnév

Ahogy a lánynevek, úgy a fiúnevek legnépszerűbbjeit sem lehet letaszítani a dobogóról, már évek óta. Mi a jelentése a három legkedveltebb fiú utónévnek?
2022. Február 04.
Ezt jelenti a 3 legnépszerűbb fiúnév (Fotó: Getty Images)

A legnépszerűbb lány- és fiúneveket összegyűjtő listák éllovasai között az utóbbi években nem volt nagy változás. Az utónevek csengése nagyon fontos szempont lehet a döntésnél, de sokaknak a jelentés sem elhanyagolható a választásnál. De mi a jelentése a három listavezető fiúnévnek?

Bence

Eredete: latin

Rövid jelentése: győztes

Hosszabb jellemzése: Egyértelműen a vezetés, az irányítás lesz a feladata. A sikeressége csak rajta múlik. Olyan embernek kell lennie, aki példát mutat, segíti az embereket, akire felnéznek. Súlya lesz a szavának, akaratának. Ha kiérdemli, tisztelet fogja övezni, és a közösség tagjai adni fognak a véleményére. Ennek feltétele, hogy hiteles maradjon minden helyzetben. Nem fogad el alárendeltséget, de minden kérést teljesít, ha valóban kérik.

Névnap(ok): március 21., július 11., augusztus 23.

Máté

Eredete: héber

Rövid jelentése: Jahve ajándéka

Hosszabb jellemzése: Arra született, hogy bizalmat és segítőkészséget árasszon magából. Mindig lesz valaki, aki segítségre szorul, és figyelnie kell, hogy kérést soha ne utasítson vissza. Szüksége van valakire, akivel együtt valósíthatja meg álmait. Emiatt is minél előbb társra és családra van szüksége.

Névnap(ok): szeptember 21.

Dominik

Eredete: latin

Rövid jelentése: az Úré, Istennek szentelt

Hosszabb jellemzése: Képes lesz odafigyelni mások problémáira, megérteni az övétől eltérő gondolkodásmódokat is. Tele van bizalommal és tettvággyal. Egész életében éreznie kell, hogy szükség van rá. Fontos számára a szeretet, ez adja meg számára a boldogságot. Erős intuíciós képessége a művészetekben is sikereket hozhat neki.

Névnap(ok): március 9., augusztus 4., 8., október 14.

A nevek jelentéséhez, hosszabb jellemzéséhez forrásunk volt Takács Tibor – Sorsunk a nevünkben (1300 női utónév elemzése, 1400 férfi utónév elemzése) című könyve.