Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Ezt a szülésvideót látva te is "fájásokat" fogsz érezni

Szerző: Jaksa Petra

2017. november 15. | Frissítve: 2019. december 11.

Forrás: babaszoba.hu

A méhösszehúzódásokról valószínűleg te is csupán annyit tudsz, hogy a baba előrejutását segíti a szülőcsatornában. Az alábbi videó azonban garantáltan átformálja minden eddigi tudásod a szülésről.

Népszerű szülésvideó a vajúdásról

Liz Chalmers, a washingtoni Puget Sound Birth Center tulajdonosának sokkolóan részletes prezentációját végig nézve tuti, hogy minden eddigi szülésről alkotott elképzelésed egyszersmind megváltozik.
A videó, amit Facebook-ra töltöttek fel, és 2 milliós nézettséget ért el, eredetileg egy oktatói prezentáció volt, amit Liz az unokahúgának, Charlotte-nak készített, aki szülésfelkészítőnek tanul Új-Zélandon.
Liz a videót azzal kezdi, hogy elmeséli, hogy a demonstrációt egy "Vessünk véget az unalmas szülésnek" elnevezésű workshop-on tanulta. Majd belehelyez egy ping-pong labdát egy lufiba, és félig felfújja azt.
Ezután a kezével demonstrálja, hogy mi a különbség a Braxton-Hicks összehúzódások és a valódi szülési fájdalom között. Sőt, a méhszáj megrövidülést és a teljes kitágulást is sokkal szemléletesebben elmagyarázza, mint bármilyen oktatókönyv.
Vigyázz, mert ezt a videót látva garantáltan neked is szülési fájdalmaid lesznek!
Ezt követően Liz összehúzódásokat szimulál, mígnem a lufi végül "megszüli" a ping-pong labdát. "Hát ez elképesztő" - mást nem fogsz tudni kinyögni.
Liz egy ping-pong labdával és lufival szemlélteti a tágulás és vajúdás folyamatát:
(A cikk forrása itt található.)

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák