Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Ezért jó nyáron terhesnek lenni

Szerző: Babaszoba.hu

2019. június 1. | Frissítve: 2020. június 4.

Forrás: babaszoba.hu

Sok kismama, amikor megtudja, mikorra várja a babáját, megijed, hogy pont a legmelegebb hónapokra esik majd a nagypocakos időszak, így talán még nehezebben bírja majd a terhességet. Azonban a nyári várandósságnak előnyei is vannak!

Többet mozoghatunk a szabadban

A terhesség alatt sem szabad elhanyagolni a testmozgást, a rendszeres (kellően kímélő) sport az anyának és a magzatnak egyaránt nagyon jót tesz. A melegebb hónapokban pedig szívesebben vagyunk a szabadban: nagyokat lehet sétálni, és persze úszni is, ezek pedig a legjobb mozgásformák lehetnek a kismamáknak! Sétálni például még azok is bátran elkezdhetnek, akik korábban esetleg nem sportoltak, nem kell hozzá semmilyen speciális felszerelés (maximum egy jó cipő) és a tempót is mi magunk határozhatjuk meg. Úszás közben pedig szinte súlytalanná válhatunk, ez a mozgásforma kíméli az ízületeket és a sérülések esélye is minimális. Arról nem is beszélve, hogy a víz milyen kellemesen hűsíthet a kánikulában.
Nyáron sokkal több időt tölthetünk a szabadban

Több zöldségből és gyümölcsből válogathatunk

A magzat egészséges fejlődéséhez nélkülözhetetlenek a vitaminok, ásványi anyagok. A legkönnyebb, egyben legízletesebb módon a friss zöldségekből, gyümölcsökből biztosíthatjuk ezeket a szervezetünknek, ráadásul ezekben az élelmiszerekben a megfelelő emésztéshez nélkülözhetetlen rostok és energiát adó szénhidrátok is vannak. Nyáron rengeteg gyümölcsből és zöldségből válogathatunk, egy-egy tál saláta grillezett csirkével vagy hallal nagyszerű vacsora lehet! Arról nem is beszélve, hogy ha van hozzá türelmünk és energiánk, akár le is fagyaszthatjuk a gyümölcsöket, zöldségeket a születendő babának.

Feltöltődhetünk D-vitaminnal

A D-vitamin a napfény hatására szintetizálódik a bőrünkben, és bár nagyon fontos a megfelelő fényvédelem, érdemes minél többet a szabadban tartózkodni (főleg, hogy hazánkban a legtöbb ember D-vitamin-hiányos). A D-vitamin hiányát az immunrendszer működésének romlásával, a terhességi diabétesz és a preeklampszia rizikójának növekedésével is összefüggésbe hozták. Emellett több kutatás is foglalkozott már azzal, milyen hatása van a terhesség alatti D-vitaminnak a születendő gyermekre: a nyári gyerekek például optimistább természetűek és nagyobbak is, mint a téliek.

"Legálisan" pihenhetünk

Nyáron sok munkahelyen egy kicsit lazábbak a szabályok, sokan mennek nyaralni, így a kismamák is nyugodtabb szívvel pihenhetnek - ami általában rájuk is fér, hiszen a terhesség bármely szakaszában járunk is, gyakori tünet lehet a fáradékonyság, aluszékonyság, kimerültség. Az utolsó, kettesben (hármasban) töltött nyaralás pedig különleges alkalmat teremthet arra, hogy megerősítsük a kapcsolatunk a párunkkal vagy a nagyobb gyerekkel.
(via)
Ezt is érdemes elolvasni:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák