Terhesség

Ezeket kérdezd meg magadtól, ha nem tudod, készen állsz-e még egy babára

Megfordult a fejedben, hogy jó lenne még egy babát vállalni? De mégsem vagy biztos a dologban? Tedd fel magadnak a következő 6 kérdést, amelyek segíthetnek ebben a helyzetben.
2021. Június 12.
Ezeket kérdezd meg magadtól, ha nem tudod, készen állsz-e még egy babára (Fotó: Getty Images)

“Ha olyan vagy, mint én, a kérdésre, hogy: Még egy babát kellene vállalni? – óránként változik a válaszod. Amikor az alvó, angyali gyermekeimet nézem, majd lefekszem és arra gondolok, hogy: IGEN! Határozottan, minél előbb, annál jobb! MOST! Amikor a gyerekeim sikoltoznak, harcolnak egy kék zsírkréta miatt, akkor: NEM! NEM! NEM! Nem lesz több gyerekünk, soha” – írja Melissa Willets, a babycenter.com szerzője.

Hogyan lehet rájönni, a határozatlanság mögött mi a valódi válasz arra, hogy akarsz-e még egy babát? Érdemes feltenned a következő 6 kérdést magadnak.

Hogy érzed magad, amikor menstruálsz?

Megkönnyebbülést vagy szomorúságot érzel? A múlt hónapban írja Melissa a menstruációm örömteli megkönnyebbülés volt. Van egy 10 hónapos babám, egy hároméves és egy majdnem hatéves gyerekem. Így is épp elég a dolgunk! De ebben a hónapban más volt. Egy kicsit szomorú voltam, és azon kezdtem gondolkodni, hogy mi lenne, ha? Mi van, ha a családunk még nem teljes? Mi lenne, ha lenne még egy babánk?

Hogy érzed magad, amikor látsz egy újszülött babát?

Odáig leszel tőle? Ha látok egy kisbabát, a szívem megtelik. Önkéntelenül formázom az ajkaimmal azt, hogy : “Óhh!”. Nem tehetek róla! Szeretem a babaillatot, szeretem, hogy finom, puha a bőrük. A babák tiszták és egyszerűek, a szó legjobb értelmében. Kezdem úgy érezni, hogy az eddigi legjobb ötletem, hogy legyen még egy babám!

Milyennek képzeled el az életed úgy, ha lenne még egy gyereked?

Túlnyomórészt kimerítőnek vagy lenyűgözően kihívásokkal telinek? Nem olyan forgatókönyvet képzelek, ami hangos összetűzésekkel, sikoltozó gyerekekkel teli, ahol én remegek, megfogok egy túltöltött pohár bort, csalódottan sírok, miközben lassan apró emberek átveszik az uralmat a ház felett, az életem felett. Ehelyett boldogságot látok. Mosolyokat, öleléseket, szeretetet, kacagást képzelek. Ó, van benne persze őrület is, hidd el. De főleg a The Beatles “All You Need Is Love” című dalát hallom a fejemben, amikor arról fantáziálok, hogy négy gyerek anyukája vagyok.

Milyen lenne az életed, ha nem lenne még egy babád?

Az igazság az, hogy egy ideje ellentmondásosnak éreztem az újabb baba dolgot. Az élet nagyszerű, úgy, ahogy van. Az életem teljes. Három gyönyörű, vicces, bolondos, okos, csodálatos lány szülei vagyunk. Miért bolygassuk meg, ami nálunk jól működik? Ha erre gondolok, egy újabb baba nem tűnik jó ötletnek.

Mi a legfőbb oka annak, hogy még egy babát szeretnél?

Még mindig hiányzik valami? Vagy csak nehéz elfogadni, hogy nem lesz több gyereketek? Számos oka van annak, hogy még egy babát szeretnék. Szeretném érezni, ahogy egy baba rugdos a pocakomban. Vágyok rá, hogy megint egy újszülöttet tartsak a karjaimban, tudván, hogy az én babám. Imádom látni, hogy a gyerekeim mennyire szeretik egymást, hogy mennyire törődnek egymással. Hogy tanúja lehettem a testvéri kötelékük alakulásának, az a legnagyobb kiváltság az életemben. Tudom, hogy ha bővülne a családunk, az még több szeretetet és örömet hozna.

Mi a legnagyobb félelmed egy újabb baba kapcsán?

Aggódom a sors, a szerencse miatt is. Lehetek annyira szerencsés, hogy négy egészséges gyermeket hozzak világra? Senki sem lehet ilyen szerencsés, az egyszerűen nem igazságos. Ugye? Huhh. Nem tudom.

Forrás: babycenter.com