Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Étkezéssel is segíthető a teherbe esés

Szerző: Babaszoba.hu

2016. november 11.

Forrás: Medipress

Henrietta Norton londoni dietetikus sok táplálkozási tippet fogalmazott meg, hogy hamarabb összejöjjön a gyermekáldás.

Étkezéssel is segíthető a teherbe esés

A szakember szerint azok, akik babát szeretnének, a legjobb, ha fehérjében gazdag étrendet követnek, továbbá heti három adagra csökkentik az olajos hal bevitelét, mivel ez árthat a termékenységnek. A színes zöldségek fogyasztása segítségével több antioxodáns kerül a szervezetbe, ami jót tesz, továbbá a vitamonok és az ásványi anyagok is segítik a teherbeesést.
A fehérjebevitel a legkönnyebben a tojás, a joghurt, a hal - a lazac - , a lencse, a maguk és a vörös húsok segítségével valósul meg.
Az egészséges étkezés jót tesz a spermaszámnak és a női termékenységnek is, emellett pedig az életminőséget is javítja. Nem csak a teherbe esés könnyebb a megfelelő étrend segítségével, de egyúttal a terhesség is nagyobb valószínűséggel végződik sikeres élveszüléssel.
Segít, ha minden étkezés során a szivárvány minden színét igyekszünk megkóstolni, a répától a spenóton át a cékláig, ezek az ételek ugyanis bőségesen tartalmaznak béta-karotint és antioxidánst. A szivárvány színeibe belefér pár fűszer is, a gyömbér vagy a kurkuma például nagyszerű kiegészítő.
További tipp, hogy sok zöldséget együnk, méghozzá az évszaknak megfelelő, helyi ételeket. Étkezzünk lassan, mert az emésztés már a szájban megkezdődik, és így elkerülhető a túlevés is, ami elhízáshoz vezet - ez pedig férfiak és nők esetében egyaránt árt a termékenységnek.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák