Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Ennyivel növeli a párod a túlélési esélyeidet

Szerző: Babaszoba.hu

2016. december 20.

Forrás: Medipress

Tovább élnek a stabil házasságban élők, mint az egyedülállók. A "jóban, rosszban, egészségben, betegségben" mellettünk álló társ mintegy 71 százalékkal növeli túlélési esélyeinket.

Jobbak az esélyei a házasságban élőknek


Nagy-Britanniában kb. 150 ezer ember él át stroke-ot minden évben. Negyedük egy éven belül meghal, míg a túlélők egy életen át tartó fogyatékkal folytatják mindennapjaikat. Gyakori a paralízis, a beszédproblémák és a személyiségváltozás.
Az Egyesült Államokban több mint 795 ezer ember szenved stroke-ot: közülük húszból egy, vagyis 130 ezer hal meg. Az, hogy milyen eséllyel épül fel valaki, nagyban függ a megfelelő egészségügyi ellátástól, valamint a stroke-ot követő rehabilitáció minőségétől.
Az észak-karolinai Duke University munkatársai felfigyeltek arra, hogy a stabil házasságban élők lényegesen jobban vannak a stroke-ot követően. Ennek oka egyszerűen az lehet, hogy van, aki odafigyel rájuk, gondoskodik róluk.
Kiderült az is, hogy azok, akiknek házassága tönkrement, illetve akik megözvegyültek, kisebb valószínűséggel élik túl a stroke utáni időszakot. Ebből arra következtetnek a szakemberek, hogy a túlélést jelentősen befolyásolhatják a közelmúlt traumatikus élményei.
Az elvált stroke-páciensek 23 százalékkal nagyobb eséllyel halnak bele a betegségbe, míg az egynél többször is elváltak esetében ez az arány 39 százalékos.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések