Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Energianövelő tippek kismamáknak

Szerző: Babaszoba.hu

2018. augusztus 17. | Frissítve: 2021. március 17.

Forrás: babaszoba.hu

Alig bírod vonszolni magad, a legszívesebben egész nap csak pihengetnél a kanapén? Nyugi, nem vagy vele egyedül, a legtöbb kismama fáradékonyabbnak érzi magát a babavárás hónapjai alatt! Jöjjön néhány tipp, amivel egy kicsit több energiára tehetsz szert!

Energianövelő tippek kismamáknak (Fotó: Getty Images)

Kávé helyett akupresszúra

Eltérnek a vélemények arról, szabad-e kávét innia egy kismamának, a szakemberek szerint egy-két csészényi még beleférhet, de ez egy olyan embernek, aki korábban egymás után döntötte le a kapucsínókat, kevés lehet. Szerencsére, az akupresszúra megoldást jelenthet: ha szeretnél egy kicsit éberebb lenni, próbáld meg átmasszírozni a hüvelykujj és a mutatóujj közötti puha, párnás területet, vagy a tarkó azon részét, ahol a koponya a gerinccel találkozik.

Tanulj meg nemet mondani!

Hajlamosak lehetünk arra, hogy minden kérésre azonnal igent mondjunk, így aztán gyakran jóval több tennivalóval nézünk szembe, mint amennyivel valójában kellene (és mint amennyit tényleg el is tudunk végezni). Mielőtt igent mondasz a családtagjaid, barátaid vagy kollégáid kéréseire, gondolkozz el rajta: tényleg meg tudod csinálni, vagy csak azért bólogatsz, mert nem akarod megbántani a másikat? Ne feledd, a meghívásokra is nemet lehet mondani! Semmi értelme olyan programokon részt venni, amihez nincs se kedved, se pedig energiád.

Vegyél egy nagy levegőt!

A mély, tudatos légzés nemcsak ellazít, de segít abban is, hogy energikusabbnak érezd magadat! Ráadásul a terhesség alatt a tüdőd is keményebben dolgozik. Húzd ki magad (a görnyedés önmagában rontja a légzés hatékonyságát), nyomd a nyelvedet a felső fogsorod és a szájpadlásod találkozásához, majd a szádon keresztül lélegezz ki! Vegyél levegőt az orrodon keresztül (számolj 4-ig közben), 7 számolásig tartsd bent a levegőt, majd lassan lélegezz ki a szádon keresztül.

Egyél energiát adó ételeket!

A szakemberek pontosan meghatározták az az időpontot, amikor mindenkin elhatalmasodik az ebéd utáni, kora délutáni punnyadtság: nagyjából negyed háromkor jön el az a pillanat, amikor a legszívesebben ledőlnénk egy kis szunyókálásra. Ha ennél korábban alaposan megtömöd a hasad, akkor csak még álmosabb leszel! Próbálj meg inkább egy könnyű ebédet enni két óra előtt, és uzsonnázz egy kicsit később, hogy délutánra is maradjon energiád.
(Cikk forrása: motherandbaby.co.uk)
Ez is érdekelhet:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák