Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Energiaital! Jó ötlet?

Szerző: Babaszoba.hu

2012. március 14. | Frissítve: 2016. november 15.

Forrás: babaszoba.hu

Néha úgy érzed, eldőlsz a fáradtságtól. De vajon jó választás az energiaital?

Energiaital! Jó ötlet?

Nem ajánljuk! Ha úgy érzed, fáradékony vagy, és legszívesebben már este hat felé lefeküdnél aludni, csupán a várandósság normális velejáróit érzékeled. Élénkítőszerekre nincs szükség, legalábbis ha emiatt innál energiaitalt, inkább lebeszélnénk róla. Koffeintartalma 100 milliliterenként 30-40 milligramm, vagyis kevesebb mint a fele annak, amit egy jó minőségű eszpresszó elfogyasztásával magadhoz vennél.
De ráadásként ott van egy sor nemkívánatos összetevő: cukor, édesítőszer, aroma, színezék... Jobb, ha az ilyesmiket tartalmazó italokat, beleértve a kólát is, nagy ívben kerülöd! A koffein ugyan nem tiltott anyag a babavárás idején, de ajánlatos mértéket tartani a fogyasztásban. Napi egy-két kávéból általában nem lehet baj, különösen, ha fokozatosan rászoktatod magad az édesítésmentes fogyasztásra. A cukor túladagolása sokkal károsabb, mint a koffeiné, amely élénkítő hatású, érszűkítő és vízhajtó, és méhlepényen átjutva a magzatot is befolyásolja.
Kávéivás után mindig igyál egy-két pohár vizet is! Jobb, ha kerülöd a koffeintartalmú italokat és az étcsokoládét akkor, ha magas a vérnyomásod, vagy felmerült a toxémia lehetősége. Élénkítésről egészséges módszerekkel is gondoskodhatsz! Kezdd alapos, jóleső nyújtózkodással, majd folytasd tempós sétával, számodra megfelelő, lassú futással, néhány jógagyakorlattal, kis vérpezsdítő tánccal. Hajts fel egy pohárka frissen préselt gyümölcs- vagy zöldséglevet! És ha csak teheted, aludj, amennyit csak kívánsz!

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések