Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Eltitkolta, hogy koronavírus-fertőzött, hogy bent lehessen a szülésnél

Szerző: Babaszoba.hu

2020. április 2.

Forrás: 24.hu

Egy férfi eltitkolta koronavírusos tüneteit azért, hogy bent lehessen a szülésnél felesége mellett. Csak akkor mondta el, amikor a feleségén is elkezdtek kijönni a betegség tünetei.

Eltitkolta a tüneteit, mert bent akart lenni a szülésnél (fotó: Getty Images)
Az eset New York államban történt még a múlt héten. A férfi annyira bent akart lenni a szülésnél, hogy nem mondta el, koronavírusos tünetei vannak. Akkor vallott be mindent, amikor a szülés után nem sokkal a feleségén is kijöttek a koronavírus tünetei.
A rochesteri Strong kórházban azóta szigorú óvintézkedéseket vezettek be, hogy ne fordulhasson elő hasonló eset - írja a 24.hu. Chip Partner a kórház szóvivője egy helyi lapnak elmondta, hogy személyiségi jogok miatt nem árulhatja el, hogy az apa, az anya, illetve az újszülött megbetegedtek-e koronavírus-fertőzés miatt.
A szülészeti osztály dolgozói azóta maszkot viselnek és mérik a testhőmérsékletüket, de amíg nincsenek tüneteik, továbbra is dolgozhatnak. A kórház szóvivője elmondta, hogy a szülészet egyik munkatársának az eset után voltak felső légúti megbetegedésre utaló tünetei, de a koronavírus-tesztje negatív lett.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák