Terhesség

Eltitkolta a barátja előtt, hogy terhes, a diplomaosztón akar kitálalni

Manipulatívnak bélyegzik azt a leendő anyát, aki nem mondta el a barátjának, hogy terhes tőle, most viszont a diplomaosztóján szeretné "meglepni" a hírrel.
2021. Május 28.
Nehéz helyzet Fotó: Getty

Egy Egyesült Államokban élő, huszonkét éves, anonimitást kérő nő a Reddithez fordulva elmondta, hogy a huszonnégy éves barátja szakított vele, mielőtt elmondta volna neki, hogy gyereket vár. A fiatal nő azt írta, addig azért tartotta titokban a terhességet, hogy ne zavarja meg a fiú tanulmányait, ne stresszeljen emiatt, mielőtt sikerül letenni a vizsgáit. Most azonban, hogy közel a tanév vége, azon gondolkodik, hogy egyszerűen megjelenik az évzáró ünnepségen, és elmondja neki a nagy hírt.

Az oldal az emberek véleményét kérte a dologról, ők pedig le is írták azt – elég keményen.

Sokan manipulatívnak nevezték a lányt, mások borzalmasnak tartották, hogy nem mondta el a terhességet az apának.

A nő magyarázatként elmondta, hogy a kapcsolatuk nem volt túlságosan szoros. Eredetileg csak azért ismerkedtek meg, mert a srác nagymamája abban a kisvárosban lakik, ahol a lány is, és nyaranta, amikor a fiú meglátogatta őt, összefutottak. Ám a srác egyetemre ment más államba, így csak az iskolai szünetekben tudtak találkozni – afféle távkapcsolatban éltek.

– Hogy röviden mondjam: a téli szünetben ikrekkel ejtett teherbe, és én is, és a nagymamája is úgy gondoltuk, hogy az a legjobb, ha egyelőre nem mondjuk el neki.” – nyilatkozta. – A barátom több szakot is végez egyszerre, nem akartam, hogy izguljon még emiatt is. Aztán a tavaszi szünetben váratlanul szakított velem, mert ritkán tudtunk találkozni, és persze a szex is akadozott. Azt viszont megírta, hogy szeretné, ha ott lennék a diplomaosztóján. Gondolom, jók lettek az eredményei, és talán valami elismerést is kap majd. Nagyon szeretnék ott lenni, látni a sikerét, de már húsz hetes terhes vagyok, nem tudom tovább elrejteni – most már végzett a tanulmányaival, így talán nem is kell…”

A hozzászólók közül sokan nem értik, ha a fiú már végzett az egyetemen, akkor most vajon mi akadályozza meg a lányt, hogy felvegye a telefont, és egyszerűen elmondja neki a dolgot? – Hát, elég szörnyű lenne már így is, hogy terhesként jelentkezne sok hónapnyi hazudozás után” – írja valaki. Más arra figyelmezteti, hogy a nagymama bizony szabotálja a kapcsolatát az apával.

Persze akad olyan is, aki inkább a gyerekek lelkivilágára gondol: “Rossz érzés ez az egész. A terhességed felénél jársz, ő meg semmit nem tud… Ráadásul alig négy hónapja van, hogy felkészüljön rá, hogy két kis ember érkezik erre a világra…”