Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Ekkorra várják a járvány második hullámát

Szerző: Babaszoba.hu

2020. július 1.

Forrás: Index.hu

Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora szerint megvan, hogy mikor érkezik a járvány második hulláma. A járvány megelőzhető lenne oltással, de kicsi az esélye, hogy elkészül addig.

Ekkorra várják a járvány második hullámát (fotó: Getty Images)
Ismertette szerdán az országos reprezentatív mintavétel eredményeit Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora. Az országos reprezentatív mintavétel során május 1. és 16. között vizsgált 10 474 ember között a PCR-mintavétel mindössze 3 embernél mutatott koronavírus-fertőzést, és 69 olyan ember vérében mutattak ki antitesteket, akik már átestek a fertőzésen - írja az Index.
A reprezentatív mintavétel alapján május első felében 2421 ember lehetett koronavírus-fertőzött, és 56 439 eshetett már át a fertőzésen Magyarországon.
Még korábban egy online sajtóeseményen Merkely arról beszélt, hogy a járvány második hulláma novemberre várható, a következő tesztsorozatot szeptemberre-októberre tervezik.
A Növekedés.hu cikkét az Index szemlézte, e szerint Merkely a Magyar Egészség-gazdaságtani Társaság konferenciáján elmondta, hogy a második hullámot az elsőhöz hasonlóan várhatóan a behurcolt esetek indítják majd el, különösen, hogy a környező országokban, Romániában, Ukrajnában, Bulgáriában és Albániában is nagyon sok az új fertőzött.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák