Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Egyéves lett minden idők leghamarabb született korababája

Szerző: Babaszoba.hu

2021. június 21.

Forrás: Telex.hu

Richard Scott William Hutchinson 131 nappal korábban, azaz négy hónapra született meg, mindössze 34 dekagrammal. Nemrég ünnepelte az első születésnapját, ezzel bekerült a Guinness-rekordok Könyvébe.

Egyéves lett minden idők leghamarabb született korababája (fotó: guinnessworldrecord.com)
Az orvosok semmi esélyt nem adtak annak, hogy a mindössze négy hónapra született kisfiú életben marad. A fiút édesanyja egészségügyi problémái miatt kellett a világra segíteni, a születés várható dátumnál 131 nappal korábban. Richard 21 hét 2 napra született meg, mindössze 34 dekagrammosan - írja a Telex, a guinnessworldrecords.com nyomán.
A minnesotai kórház újszülött-gyógyásza, Stacy Kern elmondta, hogy az orvos csapat nulla százalék esélyt adott Richard túlélési esélyére, ezzel együtt azért reménykedtek, hogy ha a fiú túl lesz az első néhány hét nehézségén, akkor életben maradhat.
A járványügyi korlátozások miatt a szülök nem maradhattak folyamatosan a kisfiú mellett, naponta ingáztak Wisconsin államból Minneapolisba. Apja, Rick azt mondta, szerinte az újszülött érezte, hogy ott vannak mellette, és ez is segített neki. A kisfiú hat hónapot töltött kórházban.
(fotó: guinnessworldrecords.com)

"Az a nap, amikor Richardot kiengedték az újszülött intenzív osztályról, olyan különleges nap volt. Emlékszem, hogy felvettem őt a kiságyából, és könnyes szemmel tartottam a karomban"- mondta Kern.
"Nem tudtam elhinni, hogy ez ugyanaz a kisfiú, aki olyan beteg volt, hogy attól tartottam, talán nem éli túl. Ugyanaz a kisfiú, aki egyszer elfért a tenyeremben, és akinek a bőre olyan áttetsző volt, hogy minden bordát és eret látni lehetett az apró testében. Nem tudtam megállni, hogy ne öleljem meg, és ne mondjam el neki, milyen büszke vagyok rá" - mondta az újszülött-orvos.
Richard június 5-én lett egyéves. "Még nem érzem valóságnak. Még mindig meglepődünk rajta, de boldogok vagyunk. Így megoszthatjuk a történetét, hogy felhívjuk a figyelmet a koraszülöttekre" - mondta édesanyja, Beth.
Az egyéves születésnappal, Richard Guinness-rekorder is lett, ő a leghamarabb megszületett baba, aki életben maradt. A korábbi rekorder a kanadai James Elgin Gill volt, aki 21 hét és 5 napos terhesség után született meg 1987-ben, 2010-ben ugyanennyi idő után született meg Frieda Mangold is.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák