Dupla meglepetést akartak, de az orvos lelőtte a poént

Ivett és párja arra vágytak, hogy a családdal közösen tudják meg, milyen nemű lesz gyermekük. De sajnos csak a férj előtt maradhatott titokban a kicsi neme.

"A kismamafotózás nagyon jó hangulatban telt, egy életre szóló élmény volt."
"Szerettünk volna egy eseményt, ahol felfedjük a baba nemét. Már megvolt a nagy leleplezés, elkészült a videó, amikor az egyik sógornőm megtalálta a Babaszoba játékát és szólt nekünk róla" - meséli Ivett. Az eseményre a szűk családot hívták meg, nagy felhajtást nem terveztek. A koncepcióról Ivett elmondta, hogy több gender reveal videót is nézett a neten, és a lufis tetszett neki a legjobban.
"Próbáljuk ki, milyen az, ha meglepetés mindenkinek a baba neme. A szervezésben az öcsém segített, ő volt bevonva, ő intézett mindent, ami titkos volt."
A terv szerint sem Ivett, sem a férje nem tudta volna a baba nemét, de az orvos elszólta magát Ivett előtt, így neki végül nem volt meglepetés, hogy kislányuk lesz. A férjének viszont igen.

Felmerül a kérdés: lányra vagy fiúra vágytak jobban? "Nem volt ilyen kikötésünk, úgy éreztük, hogy teljesen mindegy kislányunk vagy kisfiunk lesz-e, nagyon fogunk örülni így is, úgy is."

Az Elevit Complex által szponzorált Ki lakik a pocakban? játékunkban kreatív, érdekes fotókat és videókat küldtek a kismamák arról a pillanatról, amikor megosztják rokonokkal, barátokkal a születendő gyermekük nemét. A legtöbb szavazatot gyűjtő tíz pályázatból végül a szerkesztőség választotta ki azt a két kismamát, akik egy-egy 150 ezer forint értékű kismama fotózáson vehettek részt. A képeket az ország legnépszerűbb kismamafotósa, Laufer Erzsébet készítette el. Az egyik szerencsés kismama Bogátiné Babják Ivett volt.

A párnak Boróka - mert így fogják hívni a babát - lesz az első gyermeke és augusztusra várják. "Tervezett baba, körülbelül kilenc hónapig próbálkoztunk, így már nagyon vártuk, hogy sikerüljön. Nagyon nagy volt az öröm, amikor decemberben kiderült, hogy sikerült." A várandósságról Ivett elmesélte, hogy a terhessége elején sokat volt rosszul, nem nagyon tudott enni. Ez az állapot elég sokáig, a 21-22. hétig kitartott, de most már teljesen jól van és élvezi a várandósságot.
Apást szülést terveznek, bár párja a terhesség elején még úgy gondolta, inkább kint várakozik majd, végül mégis arra a döntésre jutott, hogy bent szeretne lenni. Lehetséges, hogy a későbbiekben szülésfelkészítő tanfolyamra is elmennek.
A szülési tervvel kapcsolatban Ivett elmondta, hogy különösebb tervei nincsenek, a medencében való szülés lehetőségén gondolkozik, de ezt még nem beszélte meg az orvosával. "Más előre megtervezett dolog nincsen, teljesen rábíztam magam az orvosomra. "Félelem nincs benne a szüléssel kapcsolatban, izgalom egyre inkább. "Most hogy beléptünk a harmadik trimeszterbe izgatottabb vagyok, mindjárt vége van, minden megváltozik és itt lesz a baba."
Ivettéket nagy család veszi körül, az egyik ágon a kislányuk az ötödik unoka lesz, a másik ágon az első. Nagyon várják az unokatestvérek, nagyszülők a babát. Sok babafelszerelési dolgot, ruhát kaptak a rokonoktól.


"A baba szobája már meg van tervezve, hogy fog kinézni, milyen színek lesznek benne. Szoptatni szeretnék, már utánaolvastam, mi az, ami segíti, mi gátolja, milyen szoptatási tanácsadók vannak. Szeretném, hogy minden a legsimábban menjen majd."
Ivett most úgy tervezi, hogy a lehető legtovább szeretne babázni, az óvodakezdésig otthon szeretne lenni a kislányával.
Fotók: Laufer Erzsébet
Szponzorált tartalom. Támogatta az Elevit Complex.
Az Elevit Complex 1, 2 és 3 étrend-kiegészítő készítmények, melyek nem helyettesítik a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.
Elevit