Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Dupla farok - rosszabb esélyekMitől termékeny a férfi?

Szerző: Sződy Judit

2012. május 7. | Frissítve: 2016. augusztus 31.

Forrás: babaszoba.hu

Büszke apa mutogatja barátainak az újszülött fotóját az okostelefonon. No persze, de idáig el is kellett jutni. Nézzük, mi segít, ha rögös az út!

Élvezzétek a szexet, minél gyakrabban


Elég régóta tudod már, hogy ha gyereket szeretnél, ahhoz bizony férfi is kell. Ráadásul nem elég, ha legény a gáton (bár ez elkerülhetetlenül fontos), de jelentősen hozzá kell járulnia ép, egészséges ivarsejtekkel is a fogamzáshoz. Ha nehezen jön a baba, nem árt, ha ő is rákapcsol, hogy jobb legyen a spermaképe.
Meglepő, de a sikeres fogamzáshoz legalább 20 000 000/ml hímivarsejtnek kell lennie a spermában. És persze nem árt, ha a kis jószágok egészségesek és mozgékonyak, ugyanis az utolsó centimétereket saját erőből kell megtenniük, még akkor is, ha a Vezúv erejével indultak útjukra. Ehhez arányos alkatra és mozgékonyságra van szükség. A rövid farkú vagy két farokkal rendelkező különcök esélytelenek a petesejthez vezető versenyben.

Apai tennivalók

A reménybeli apának érdemes odafigyelni néhány dologra, ami - meglepő módon - általában lefedi az untig hajtogatott "egészséges életmód" ismérveit. Nézzük csak!
1. Figyeljen arra, mit eszik! Segíti a fogamzást, ha az átlagnál több friss gyümölcs, zöldségféle és hal kerül a tányérjára. Már a konyhaasztalnál legyen mediterrán szerető! Ehhez kénytelenek vagyunk szomorúan hozzátenni, hogy alkoholfogyasztás nélkül!
2. Törekedjen arra, hogy optimális legyen a testsúlya! Se a túlsúly, se a soványság nem kedvez a hormonális egyensúlynak, és bizony a fiúknál is ez a termékenység kulcsa.
3. Kerülje a stresszt! Könnyű azt mondani... Nem jelentheti be a munkaadójának, hogy "gyereket akarok, kérem, cseréljék le a főnökömet". Hát persze. Nézzetek csak körül, milyen stresszforrást lehet kiiktatni, de az sem rossz ötlet, ha elsajátít egy megfelelő stresszkezelési technikát, relaxációt, jógát, meditációt. Vagy éppen focizni jár. Módjával.
4. Kerüli a hosszan tartó hőséget: forró fürdőt, szaunát, gőzfürdőt. Ha fél óránál tovább tartózkodik magas hőmérsékletű helyen, károsodhatnak a hímivarsejtek. Szóval időben húzd ki a dugót. És ne hagyd, hogy állandóan az ölében tartsa a laptopot.

Ágaskodik a szorvája?

Ha a lestrapált pasi este egyszerűen behullik az ágyba, és kis idő múlva csak a horkolása hallatszik, nem álltok túl jól. Biztos, hogy változtatni kell az életmódján. Gondoljátok át együtt, hogyan lehetne tehermentesíteni őt, és felturbózni a kondiját. Megint a sporttal és az egészséges táplálkozással hozakodnék elő, és még hozzáteszem: a dohányzás sem visz közelebb a célhoz.
Bár sokan inkább a tartalékolásra esküsznek, tudományos tények bizonyítják: minél több a szex, annál nagyobb a fogamzás esélye. És minél természetesebb! Ne használjatok síkosítót, hiszen ez tönkreteheti a spermiumok mozgékonyságát. Inkább merüljetek bele az előjátékba, adjátok át magatokat egymásnak, és csak akkor gyorsítsatok, amikor mindketten készen álltok erre.
Figyelmeztetés: ha a cikk olvasása során bármelyikőtök elpirult volna, lehet, hogy érdemes szakember segítségéért folyamodni. Hiszen csak akkor lesz jó a szex, ha elfogadod, hogy az emberi természet része, és lehet, sőt néha kell is beszélni róla.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák