Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Dr. Rose MagánkórházMamaRose szolgáltatás

Szerző: Sződy Judit

2011. április 5.

Forrás: Kismama magazin

Nehezen tudom elképzelni magam, amint ötperces fájásokkal belépek a Roosevelt téri exkluzív irodaház üvegajtaján. De ahogy fölrepít a lift, más világot találok. Ez tényleg magánkórház, a szakértelem és a nyugalom szigete.

- Amikor megálmodtuk a főváros első magánkórházának szülészetét, minden hazai intézménynél nagyobb hangsúlyt fektettünk a szolgáltatásokra és a kényelemre - fog bele dr. Illanitz Elemér, a szülészet vezetője. - A kórházépítő cégek nem is tudtak velünk mit kezdeni, mert ők csak linóleumban és csempében gondolkodnak. De a szüléshez elsősorban nem kórház kell, hanem otthon. Fertőtleníthető, vízálló faburkolat, meleg, puha színek, fények. A műtő természetesen épp olyan, mint egy állami kórház műtője, illetve van olyan szülőszobánk is, ahol hagyományos módon tudunk szülést vezetni, remek, kényelmes, állítható szülőágyon. A másik, alternatív szobában minden rendelkezésre áll, ami a vajúdónak eszébe juthat: nagyméretű "hencsergő", vagyis kényelmes matracos dobogó, fiziológiás labda, kapaszkodók, vajúdókád. A fényeket, illatokat, zenét is a kismama választhatja meg. Bárki bent lehet a szülésnél és a műtét alatt is, minden a család döntésén múlik, miközben mi alkalmazkodunk úgy, hogy a páciens biztonságát és a szakmai igényeket is szem előtt tartjuk. Soha nem avatkozunk bele a szülés menetébe fölöslegesen, nem siettetjük a folyamatot. A szülést végig bába kíséri, az orvos a háttérben figyel. A beöntés, gátmetszés olyan beavatkozások, amelyekre nem rutinszerűen, csak indokolt esetben van szükség. A bábánk nagyon gyakorlott a gátvédelemben.
A hagyományos szülőszoba egyben szülészeti apartman is, vagyis a szülés helyszínén pihenhet a család. Az alternatív szobától néhány méterre található a gyermekágyas szoba, ahol együtt töltheti az első éjszakát a család. A kisbaba természetesen folyamatosan a szüleivel lehet, ha alkalmazkodási probléma adódna, az inkubátor is az anya ágya mellett kap helyet. Ha nagyobb a gond, a magánkórház szoros klinikai kapcsolatai segítségével a pici rövid időn belül a csecsemő intenzív osztályra kerülhet.
Szülés után egy, császármetszés után két éjszakát tölt a klinikán a család, ha nincs igényük hosszabb ellátásra. A hazatérés utáni első három napon a bába, a csecsemősnővér és igény esetén a gyermekorvos is naponta látogatja a családot.

Tények, adatok
- Egy alternatív és egy hagyományos szülőszoba van.
- Egy szülészeti apartman, plusz szükség esetén 15 kórtermi férőhely áll rendelkezésre.
- A baba éjjel-nappal a szüleivel lehet.
- Epidurális és spinális érzéstelenítést a nap 24 órájában lehet kérni.
- Családtervezési konzultáció, termékenységi vizsgálatok, teljes körű labor és nőgyógyászati kivizsgálás, mindenre kiterjedő terhesgondozás, szülésfelkészítő foglalkozások, kismamajóga, kismamamasszázs, intimtorna - mindez elérhető a MamaRose szolgáltatás körében, korlátlan számú konzultációval és orvosi vizittel.
- A mamákat és a babákat bármikor meglátogathatják a szobájukban.

Árak:
Hüvelyi szülés érzéstelenítés nélkül: 590 000 Ft
Hüvelyi szülés érzéstelenítéssel: 730 000 Ft
Császármetszés: 880 000 Ft

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák