Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Csökkent az abortuszok száma

Szerző: Babaszoba.hu

2016. június 14.

Forrás: Origo

Az elmúlt öt évben, 2010 és 2015 között jelentős mértékben csökkent a hazai abortuszok száma - adta hírül az Origo, az MTI nyomán.

Csökkent az abortuszok száma

A tárgyalt időszakban 22,9 százalékkal csökkent Magyarországon a terhességmegszakítások száma, az idei első negyedévben pedig további 4,1 százalékkal kevesebb abortusz volt - mondta Fűrész Tünde, a család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár.
A Magyar Hírlapnak nyilatkozó helyettes államtitkár azt is elmondta, hogy a csökkenés ellenére európai viszonylatban még mindig magas nálunk az abortuszok száma: Európában átlagosan minden ötödik élve születésre jut egy terhességmegaszakítás, nálunk minden harmadik szülésre jut egy abortusz. Fűrész Tünde szerint a viszonylag magas abortusz szám a kelet-európai régió összes országára jellemző.
Fűrész Tünde szerint a családpolitikai eszközök csak áttételesen tudják befolyásolni a folyamatot: állami támogatásokkal nagyobb anyagi biztonságot próbálnak nyújtani a családoknak és prevenciós eszközökkel - pl. a köznevelésben bevezetett családi életre nevelés, hit-és erkölcstan órák - próbálják kedvezőbb irányba befolyásolni a tendenciát. A kormány törvényi szigorítást nem tervez, a magzatvédelmi törvényt nem akarják megváltoztatni.
A helyettes államtitkár jelezte nyilatkozatában, hogy minden olyan civil szervezetet támogatnak, amelyek a felvilágosításban és a tájékoztatásban részt vesznek.
(Via Origo)
Kapcsolódó cikkeink:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Így tartsd magad formában a várandósság alatt! (X)

Táplálkozási tippek a szakértőtől

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák