Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Csokit akarok enni!

Szerző: Schütz Gabi

2011. július 12. | Frissítve: 2019. március 26.

Forrás: Kismama magazin

Biztos, hogy olyan nagy baj ez? A csokinak vannak áldásos tulajdonságai is!

Ne állj ellen a kísértésnek!


A várandósság egyik legismertebb velejárója a kívánósság. Vannak, akik a tél közepén majd' meghalnak egy szem friss eperért, mások a klasszikus savanyú uborkáért vagy a csokiért tennének meg mindent. Ezek a különös, esetleg eddig nem tapasztalt vágyak olyan erősek, hogy sokáig nem lehet nekik ellenállni. De nem is kell! Hiszen ez a test természetes jelzése.
A csokoládé iránti vágy például legtöbbször rejtett magnéziumhiányra utal. A csokoládénak a fehérjéken, zsírokon és a szénhidráton túl más, gyógyszertanilag aktív összetevői is vannak, mint például a fenil-etilamin.
Ez az amfetaminokhoz hasonló vegyület, mely gyorsítja a pulzust, emeli a vérnyomást, a vércukorszintet, részt vesz a hangulat szabályozásában is. Válassz olyan csokit, amely legalább 70 százalék kakaóbabot tartalmaz, elég belőle egyszerre néhány kocka is, hiszen minél nagyobb a kakaóhányad, annál több benne a vitamin és a nyomelem.
Az étcsokiban a foszfor, kálium, vas és réz mellett megtalálható a simaizmok lazításában fontos szerepet játszó magnézium is. Hiányában csökken a dopaminszint a központi idegrendszerben. A dopamin az az agyi ingerületátvivő anyag, amely a kellemes hangulatért és a jó közérzetért felelős.
Kapcsolódó cikkeink csokoládé témában:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Így tartsd magad formában a várandósság alatt! (X)

Táplálkozási tippek a szakértőtől

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák