Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Csináljunk együtt gyereketMa van az év legtermékenyebb napja

Szerző: Babaszoba.hu

2014. december 11. | Frissítve: 2015. december 11.

Forrás: babaszoba.hu

December 11-e az év legtermékenyebb napja az amerikai kutatások szerint: a legtöbb gyerek ugyanis szeptember 16-án születik.

Mi nem kerül semmibe és meleg? A szex. Ezzel (is) magyarázzák, hogy a december 11-e a legtermékenyebb nap az évben. Legalábbis az USA statisztikák szerint, ahol a legtöbb gyerek szeptember 16-án születik, ami azt jelenti, hogy - átlagban - ezen decemberi napon termékenyül meg a legtöbb petesejt - írja a hvg.hu
A Telegraph cikke szerint ez a téli időjárással és az ünnepek közeledtével magyarázható. Orvosilag is indokolható, hiszen a hidegben gyorsabban mozognak a spermiumok. Emellett erre az időszakra már szinte mindenkinek elege van az év végi nyüzsgésből, bevásárlási lázból és inkább az otthon melegére vágyunk. A kellemes otthoni, intim környezet pedig segít, hogy romantikus hangulatba hozzuk magunkat. További ok lehet, hogy az ünnepi időszakban sokkal többet bulizunk, iszunk, a tudatmódosító szerek pedig sokszor együtt járnak az elővigyázatlan szexszel. A december ugyanezen okokból nem kedvez a szingliknek, hiszen ilyenkor minél többen próbálnak - szó szerint - párosodni.

Hidegben gyorsabban mozognak a spermiumok, emellett erre az időszakra már szinte mindenkinek elege van az év végi nyüzsgésből

De másképp is beindítja az ünnepi hangulat a nőt és a férfit: a közös, családi programok, az összezártság, vagy a rokonságtól való menekülés miatt is összemelegedhetnek a párok, többet romantikáznak, és még a fa díszítése is szexbe fulladhat - folytatja a hvg.hu Sokan azért tervezik erre az időszakra az utódnemzést, mert előre gondolkodnak. Ha szeptember elején születik a gyerek, az iskolakezdés miatt biztos, hogy évvesztes lesz, így érettebben tud bekerülni az iskolai közösségbe. Malcolm Gladwell amerikai író egy 2008-as, sikerről szóló könyvében megállapította, hogy van kapcsolat a felnőttkori sikerek, az intellektus és a születési hónap között.

További érdekes cikkek:
 • Mikor kell abbahagyni a fogamzásgátlót?
 • Inzulinrezisztencia: ha ezért nem jön a baba
 • Miért gyakoribb a meddőség a túlsúlyos hölgyek körében?

  Hozzászólások

  Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

  Támogatóink ajánlatai

  h i r d e t é s

  Facebook

  Szponzorált hirdetések

  Kapcsolódó fórum témák