Terhesség

Csináljunk együtt gyereket

December 11-e az év legtermékenyebb napja az amerikai kutatások szerint: a legtöbb gyerek ugyanis szeptember 16-án születik.
2014. December 11.

Mi nem kerül semmibe és meleg? A szex. Ezzel (is) magyarázzák, hogy a december 11-e a legtermékenyebb nap az évben. Legalábbis az USA statisztikák szerint, ahol a legtöbb gyerek szeptember 16-án születik, ami azt jelenti, hogy – átlagban – ezen decemberi napon termékenyül meg a legtöbb petesejt – írja a hvg.hu

A Telegraph cikke szerint ez a téli időjárással és az ünnepek közeledtével magyarázható. Orvosilag is indokolható, hiszen a hidegben gyorsabban mozognak a spermiumok. Emellett erre az időszakra már szinte mindenkinek elege van az év végi nyüzsgésből, bevásárlási lázból és inkább az otthon melegére vágyunk. A kellemes otthoni, intim környezet pedig segít, hogy romantikus hangulatba hozzuk magunkat. További ok lehet, hogy az ünnepi időszakban sokkal többet bulizunk, iszunk, a tudatmódosító szerek pedig sokszor együtt járnak az elővigyázatlan szexszel. A december ugyanezen okokból nem kedvez a szingliknek, hiszen ilyenkor minél többen próbálnak – szó szerint – párosodni.

De másképp is beindítja az ünnepi hangulat a nőt és a férfit: a közös, családi programok, az összezártság, vagy a rokonságtól való menekülés miatt is összemelegedhetnek a párok, többet romantikáznak, és még a fa díszítése is szexbe fulladhat – folytatja a hvg.huSokan azért tervezik erre az időszakra az utódnemzést, mert előre gondolkodnak. Ha szeptember elején születik a gyerek, az iskolakezdés miatt biztos, hogy évvesztes lesz, így érettebben tud bekerülni az iskolai közösségbe. Malcolm Gladwell amerikai író egy 2008-as, sikerről szóló könyvében megállapította, hogy van kapcsolat a felnőttkori sikerek, az intellektus és a születési hónap között.

További érdekes cikkek:

  • Mikor kell abbahagyni a fogamzásgátlót?
  • Inzulinrezisztencia: ha ezért nem jön a baba
  • Miért gyakoribb a meddőség a túlsúlyos hölgyek körében?