Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Császárra készültem, hüvelyi szülés lett belőle

Szerző: Jaksa Petra

2018. október 23. | Frissítve: 2021. március 12.

Forrás: babaszoba.hu

Shamcey Supsup, fülöp-szigeteki szépségkirálynőből lett vállalkozó szüléstörténete is egészen máshogy alakult, mint gondolta. De megtanulta a leckét.

Szeptember 30-án született meg természetes úton Shamcey kisfia, Peter Nathan, melyről egy Instagram posztban számolt be az ex-szépségkirálynő. A dolog igencsak meglepetésként érte, hiszen első gyermekét, Nyke-t császármetszéssel hozta világra 2013-ban, így most is erre készült. "Sokáig vívódtam a természetes és a császáros szülés között, de őszintén szólva ez utóbbi felé hajlottam, mert szerettem volna a kezemben tartani az irányítást.
Mivel azonban úgy alakult, hogy Shamcey orvosa pont elutazott, amikorra ki volt írva, úgy döntött, mégis inkább hüvelyi úton szüli meg a kisfiát. "A férjem tiszteletben tartotta volna, bárhogyan is döntök, de tudtam, hogy végig reménykedett benne, hogy végül természetes szülés lesz" - mondta Shamcey a Pep.ph-nak, ahol a hölgy története először megjelent.
"Már a 36 héten tudtam, hogy az orvosom a 39. héttől távol lesz, ami eléggé megbonyolította a dolgokat. El kellett döntenem, hogy vagy megszülöm korábban császármetszéssel a gyermekem, vagy várok és megpróbálkozom a hüvelyi szüléssel. Végül a férjemmel elhatároztuk, hogy rábízzuk magunkat a sorsra, és nem foglalunk időpontot a császárra."

Korábban jött, mint várták

A volt szépségkirálynő végül egy héttel a kiírt időpont előtt megszülte a babáját. "Pont a 38. héten volt időpontom a nőgyógyászommal, aki szeretett volna bemutatni a helyettesének. Azon a szombat reggelen eléggé elkezdtem görcsölni, ezért korábban bementünk a kórházba. Megállapították, hogy már 2 centire kinyílt a méhszáj, az NST vizsgálaton azonban csak egy enyhe összehúzódás látszott, így sajnos hazaküldtek minket.
"Kicsit csalódott voltam, de aztán megnyugtattam magam azzal, hogy valószínűleg még korai is lenne szülnöm, hiszen Nyke is majdnem 40 hetesen érkezett. Szóval hazamentünk, próbáltam aludni és elterelni a figyelmem a fájásokról." Késő este azonban Shamcey sokkal erőteljesebben kezdett görcsölni, ezért megkérte a férjét, hogy vigye be a kórházba. "Vacsoraidőben már elég sűrűek voltak a fájások, de nehéz volt mérni a köztük eltelt időt, ezért felhívtam az orvosomat, aki azt tanácsolta, hogy még egy órán át figyeljem a görcsök sűrűségét. Ennyi idő alatt azonban annyira fájdalmassá váltak az összehúzódások, hogy felhívtam a férjemet, hogy azonnal jöjjön haza. 8:30-ra már alig láttam a fájdalomtól, ezért könyörögtem Lloydnak, hogy menjünk be a kórházba.

A legnagyobb lecke

Mire beértek, az orvos megállapította, hogy Shamcey már 8 centire kitágult, hamarosan szülni fognak. "Betoltak a szülőszobára, ahol a nőgyógyászomra és az aneszteziológusra kellett várnunk, akik egyáltalán nem számítottak rá, hogy már aznap este megszülöm a gyermekem. A várakozás óráknak tűnt, közben iszonyatos fájdalmaim voltak, ezért üvöltve, sírva könyörögtem az epidurálért - emlékszik vissza Shamcey.
"Nagyon örültem, mikor a dokim megérkezett és végre az érzéstelenítés is megtörtént. Enyhültek a fájások és bár még mindig éreztem a kontarkciókat, sokkal elviselhetőbbé váltak. 11:30-ra teljesen kitágultam, így kezdődhetett a kitolási szakasz. Nagyon sokat jelentett, hogy ilyen pozitív biztató szavakat kaptam a szülőszobában mindenkitől, különösen a férjemtől, aki végig kommentelte, hogyan halad a szülés. Emlékszem egyszer csak azt mondta a dokim "kint van a baba feje, még egy nagy nyomás, hogy a vállak is kiférjenek" akkor tényleg minden erőmet beleadtam, és kint is volt a fiam, akit azonnal a hasamra helyeztek. Olyan boldogság öntött el, hogy nem is vettem észre, hogy közben megszültem a méhlepényt és összevarrtak odalent."
Shamcey megtanulta a leckét : "Rájöttem, hogy sokszor túltervezzük a dolgokat, mindent kontroll alatt akarunk tartani az életünkben, holott néha csak hagyni kellene, hogy Isten átvegye az irányítást. Az ő tervei úgyis sokkal jobbak, mint a mieink."
(Cikk forrása: smartparenting.com)
Kapcsolódó írásaink:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák