Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Brit szakértők szerint nem segít a kínai gyógyászat a teherbe esésben

Szerző: Babaszoba.hu

2010. március 22. | Frissítve: 2015. november 4.

Forrás: Medipress

Brit termékenységi szakértők arra hívták fel azoknak a házaspároknak a figyelmét, akik akupunktúrával és más kínai orvoslási technikákkal próbálják növelni megtermékenyülésük esélyét, hogy nincs bizonyíték a hatékonyságukra.

Médiatár főoldal
animáció

In vitro megtermékenyítés

In vitro megtermékenyítés
A termékenységi klinikákat tömörítő Brit Termékenységi Társaság (BFS) a 2670 páciens részvételével készült 14 tanulmányból gyűjtött információk alapján adta ki irányelveit.

Adam Balen, a társaság politikai igazgatója így nyilatkozott: "Jelen pillanatban nincs bizonyíték arra, hogy az akupunktúra vagy a kínai gyógynövényes orvoslás az asszisztált termékenységi kezelésekkel együttesen alkalmazva bármilyen jótékony hatást gyakorolna az élveszületés, a terhesség vagy a vetélés arányára. A pácienseknek tudniuk kell erről, mielőtt megkezdik ezeket a kezeléseket."

A kínai gyógyászat nem segíti a teherbeesést


A Brit Akupunktúra Szövetség azt nyilatkozta, meglepőnek találta az eredményeket, melyeket a BFS Human Fertility című folyóiratában tettek közzé. A szövetség szerint jelentős kutatások azt mutatták, hogy az akupunktúra segíthet a házaspárok megtermékenyülésében. "A klinikára érkező számos olyan nő, aki mesterséges megtermékenyítésen (IVF) esett át akupunktúrával vagy anélkül, gyakran számol be arról, hogy meggyőződése: az akupunktúra hatott" - nyilatkozta a szövetség tagja, Zita West.

A BFS adatai szerint minden hetedik nyugati házaspárnak nehézségei vannak a teherbeeséssel.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések