Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Bár nem szerették volna, mégis sterilizálták őket

Szerző: Babaszoba.hu

2018. november 20.

Forrás: MedicalOnline

A kanadai Saskatchewan tartományban már legalább hatvan nő csoportos pert indított orvosok ellen, a vád szerint kényszer-sterilizálás alá vetették őket.

A Mérce számolt be arról, hogy Kanadában már legalább hatvan nő csatlakozott ahhoz a csoportos perhez, amit orvosok és egészségügyi hatóságok tagjai ellen, a vád szerint a nőket akaratul ellenére sterilizálták.
A kanadai kormány pedig azt ígéri, hogy felszámolja a kényszer-sterilizálást
A pert két őslakos nő indította, egyikük arról számolt be, hogy 2001-ben fia születése után annak ellenére kötötték el a petevezetékét, hogy ő ezt visszautasította. A kanadai erőszakos sterilizációról már 2015-ben is beszámolt négy nő, vizsgálatot is indítottak, akkor a hatóságok nyilvános bocsánatkéréssel fordultak az érintettekhez, majd ígéretet tettek arra, hogy felülvizsgálják a sterilizációs protokollokat.
A jelenlegi csoportos perben olyan eseteket is vizsgálnak, amelyek 2017-ben történtek. Az Amnesty International bejelentette, hogy az ENSZ-hez fordulnak. A kanadai kormány pedig azt ígéri, hogy felszámolja a kényszer-sterilizálást.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések