Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Babát akartok? Ezek a legfontosabb tudnivalók

2016. szeptember 3.

Forrás: babaszoba.hu

Mi az a hiba, amibe a nők beleesnek, amikor próbálnak teherbeesni?


Ha nem védekeztek, akkor akár öt nappal a tüszőrepedés előtt is teherbe lehet esni. Hogy megtudd, mikor vagy fogamzóképes, számolnod kell a napokat, figyelned a méhnyaknyák állagát (peteérés előtt és alatt híg, nyúlós, áttetsző, a mennyisége pedig megnő - majd a terméketlen időszakban sűrű lesz, vagy teljesen el is tűnik), naponta rendszeresen mérned a testhőmérsékleted. Az ovuláció utáni pár napban nagyjából 0,2-0,4 Celsius fokkal emelkedik a hőmérséklet.
Próbáld ki peteérési kalkulátorunkat, hogy hatékonyabb legyen a babaprojekt!

Milyen gyakran bújjatok össze?

A logika elsőre azt mondaná, minél többször, annál jobb. De ha gyereket akartok, akkor ez nem ebben a formában valósul meg. A spermaszám ugyanis lényegesen alacsonyabb lesz, ha a férfi túl gyakran ejakulál. Ugyanakkor ha ez hetekig nem történik meg, a spermium viszonylag régi lesz, és nem kest képes megtermékenyíteni a petesejtet. Tehát ne essetek át a ló túloldalára egyik esetben sem, hetene többször is legyetek együtt, de naponta legfeljebb egyszer.

Hogyan...?

A jó hír, hogy nem kell elejétől a végéig átolvasnotok a Káma Szútrát (ha még nem lennétek túl rajta). Hiszen ahhoz, hogy teherbe tudj esni, nem kell különböző extrém, akrobatikus pózokat kipróbálnotok (kivéve persze, ha ezt szeretnétek). Nincs is olyan megbízható tanulmány, ami arról szólna, melyik póz az ideális a gyereknemzéshez.
Néhány nő próbál inkább alul lenni szex közben, mondván, a gravitáció majd segít nekik. De ez nem teljesen igaz, a spermiumok rendkívül gyorsan mozognak, nem a gravitáció fogja őket a helyükre terelni.

Mit tegyek rögtön utána?

Egyes szakértők azt javasolják, szex után maradj 20-60 percig az ágyban, és ha van rá mód, tedd fel a lábad a falra, a csípődet pedig emeld meg egy kispárnával.
De nem akarsz feküdni? Más szakértők szerint a fenti módszernek nincs sok tudományos alapja. Az, hogy mihez van utána kedved, egyedül a te döntésed. Kivéve, hogy ne szaladj zuhanyozni, nehogy kismedencei gyulladást kapj, mert ezzel csökkented a teherbe esés kockázatát. A másik dolog, amit került szex után: bármi olyan tevékenység, ami növeli a belső testhőmérsékletet. Így például kerül a pezsgőfürdőt vagy a szaunát.

Szórakozzatok

Ne görcsöljetek rá a babára, mert a stressz a kapcsolatotokra is rányomhatja a bélyegét. Próbáljatok ki néhány szexjátékot, de szigorúan csak olyat, ami mindkettőtöknek belefér és nem érzitek tőle magatokat kellemetlenül.
(via)

Hozzászólások

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések