Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Babát akartok? Ezek a legfontosabb tudnivalókMikor, hogyan, milyen pózban?

Szerző: Babaszoba.hu

2016. szeptember 3. | Frissítve: 2022. január 19.

Forrás: babaszoba.hu

Szeretnél minél gyorsabban teherbe esni? Érdemes figyelni, mikor, hányszor és hogyan bújtok össze!


Ha nem védekeztek, akkor akár öt nappal a tüszőrepedés előtt is teherbe lehet esni. Hogy megtudd, mikor vagy fogamzóképes, számolnod kell a napokat, figyelned a méhnyaknyák állagát (peteérés előtt és alatt híg, nyúlós, áttetsző, a mennyisége pedig megnő - majd a terméketlen időszakban sűrű lesz, vagy teljesen el is tűnik), naponta rendszeresen mérned a testhőmérsékleted. Az ovuláció utáni pár napban nagyjából 0,2-0,4 Celsius fokkal emelkedik a hőmérséklet.
Próbáld ki peteérési kalkulátorunkat, hogy még hatékonyabb legyen a babaprojekt!

Milyen gyakran bújjatok össze?

A logika elsőre azt mondaná, minél többször, annál jobb. Azonban, ha gyereket akartok, akkor érdemes egy kicsit máshogy is megvizsgálni a kérdést. A spermaszám ugyanis lényegesen alacsonyabb lesz, ha a férfi túl gyakran ejakulál. Ugyanakkor, ha ez hetekig nem történik meg, a spermium viszonylag régi lesz, és nem képes megtermékenyíteni a petesejtet. Tehát ne vigyétek túlzásba se a szexet, se az önmegtartóztatást: hetene többször legyetek együtt, de naponta legfeljebb egyszer.

Hogyan...?

A jó hír, hogy nem kell elejétől a végéig átolvasnotok a Káma Szútrát (ha még nem lennétek túl rajta). Hiszen ahhoz, hogy teherbe tudj esni, nem kell különböző extrém, akrobatikus pózokat kipróbálnotok - kivéve persze, ha ezt szeretnétek. Nincs olyan megbízható tanulmány, ami arról szólna, melyik póz a legideálisabb a gyereknemzéshez.
Néhány nő próbál inkább alul lenni szex közben, mondván, a gravitáció majd segít nekik. Ez azonban nem teljesen igaz, a spermiumok rendkívül gyorsan mozognak, nem a gravitáció fogja őket a helyükre terelni. 

Mit tegyek rögtön utána?

Egyes szakértők azt javasolják, szex után maradj 20-60 percig az ágyban, és ha van rá mód, tedd fel a lábad a falra, a csípődet pedig emeld meg egy kispárnával.
Más szakértők szerint a fenti módszernek nincs sok tudományos alapja. Az, hogy mihez van utána kedved, egyedül a te döntésed. Kivéve, hogy ne szaladj zuhanyozni, nehogy kismedencei gyulladást kapj, mert ezzel csökkented a teherbe esés kockázatát. A másik dolog, amit kerülj szex után: minden olyan tevékenységet, ami növeli a belső testhőmérsékletet, például a pezsgőfürdőt vagy a szaunát.

Csak lazán!

A stressz a kapcsolatotokra is rányomhatja a bélyegét. Ne csak azért legyetek együtt, hogy végre teherbe ess. Akár néhány szexjátékot is kipróbálhattok, de szigorúan csak olyat, ami mindkettőtöknek belefér és nem érzitek tőle magatokat kellemetlenül.
(Cikk forrása: thebump.com)
Kapcsolódó cikkeink termékenység témában:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések