Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Babát akartok? Ezek a legfontosabb tudnivalókMikor, hogyan, milyen pózban?

Szerző: Babaszoba.hu

2016. szeptember 3. | Frissítve: 2018. január 23.

Forrás: babaszoba.hu

Szeretnél minél gyorsabban teherbe esni? Érdemes figyelni, mikor, hányszor és hogyan bújtok össze!


Ha nem védekeztek, akkor akár öt nappal a tüszőrepedés előtt is teherbe lehet esni. Hogy megtudd, mikor vagy fogamzóképes, számolnod kell a napokat, figyelned a méhnyaknyák állagát (peteérés előtt és alatt híg, nyúlós, áttetsző, a mennyisége pedig megnő - majd a terméketlen időszakban sűrű lesz, vagy teljesen el is tűnik), naponta rendszeresen mérned a testhőmérsékleted. Az ovuláció utáni pár napban nagyjából 0,2-0,4 Celsius fokkal emelkedik a hőmérséklet.
Próbáld ki peteérési kalkulátorunkat, hogy még hatékonyabb legyen a babaprojekt!

Milyen gyakran bújjatok össze?

A logika elsőre azt mondaná, minél többször, annál jobb. Azonban, ha gyereket akartok, akkor érdemes egy kicsit máshogy is megvizsgálni a kérdést. A spermaszám ugyanis lényegesen alacsonyabb lesz, ha a férfi túl gyakran ejakulál. Ugyanakkor, ha ez hetekig nem történik meg, a spermium viszonylag régi lesz, és nem képes megtermékenyíteni a petesejtet. Tehát ne vigyétek túlzásba se a szexet, se az önmegtartóztatást: hetene többször legyetek együtt, de naponta legfeljebb egyszer.

Hogyan...?

A jó hír, hogy nem kell elejétől a végéig átolvasnotok a Káma Szútrát (ha még nem lennétek túl rajta). Hiszen ahhoz, hogy teherbe tudj esni, nem kell különböző extrém, akrobatikus pózokat kipróbálnotok - kivéve persze, ha ezt szeretnétek. Nincs olyan megbízható tanulmány, ami arról szólna, melyik póz a legideálisabb a gyereknemzéshez.
Néhány nő próbál inkább alul lenni szex közben, mondván, a gravitáció majd segít nekik. Ez azonban nem teljesen igaz, a spermiumok rendkívül gyorsan mozognak, nem a gravitáció fogja őket a helyükre terelni. 

Mit tegyek rögtön utána?

Egyes szakértők azt javasolják, szex után maradj 20-60 percig az ágyban, és ha van rá mód, tedd fel a lábad a falra, a csípődet pedig emeld meg egy kispárnával.
Más szakértők szerint a fenti módszernek nincs sok tudományos alapja. Az, hogy mihez van utána kedved, egyedül a te döntésed. Kivéve, hogy ne szaladj zuhanyozni, nehogy kismedencei gyulladást kapj, mert ezzel csökkented a teherbe esés kockázatát. A másik dolog, amit kerülj szex után: minden olyan tevékenységet, ami növeli a belső testhőmérsékletet, például a pezsgőfürdőt vagy a szaunát.

Csak lazán!

A stressz a kapcsolatotokra is rányomhatja a bélyegét. Ne csak azért legyetek együtt, hogy végre teherbe ess. Akár néhány szexjátékot is kipróbálhattok, de szigorúan csak olyat, ami mindkettőtöknek belefér és nem érzitek tőle magatokat kellemetlenül.
(via)
Kapcsolódó cikkeink termékenység témában:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák