Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Az anya mentális állapota nincs hatással a terhességre

Szerző: Babaszoba.hu

2017. szeptember 19. | Frissítve: 2017. szeptember 21.

Forrás: Medipress

Egy friss kutatás szerint a három leggyakoribb mentális zavar - a depresszió, a pánikbetegség és a szorongás - terhes nők esetében nincsen semmilyen komoly hatással a születendő gyermek állapotára.

Az anya mentális állapota nincs hatással a terhességre

A JAMA Psychiatry című lapban közzétett kutatást vezető Kimberly Yonkers, a Yale Egyetem munkatársa kollégáival több, mint 2600 várandós nő adatait vette számba Connecticut és Massachusetts területén. A kutatók azt találták, hogy egyes pszichiátriai gyógyszerek hatással voltak az utódokra, például a benzodiazepinek alacsonyabb születési súlyt eredményeztek, míg más készítmények átlagosan 1,8 nappal rövidebb terhességgel voltak összefüggésbe hozhatóak. 1000-ből 53 esetben továbbá magas vérnyomást is okoztak az antidepresszánsok, de ezek nem ok-okozati összefüggések voltak, csupán egybeesések.
Yonkers úgy véli, a fentiek alapján egyetlen várandós nőnek sem javasolt, hogy hagyjon fel a gyógyszeres kezelésével, helyette inkább beszéljen kezelőorvosával, és tegyen meg mindent saját és gyermeke egészsége érdekében, táplálkozzon egészségesen, mozogjon eleget, és kerülje a dohányzást és az alkoholfogyasztást.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések