Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Atyaég, nemsokára szülünk!

Szerző: Sződy Judit

2011. szeptember 11. | Frissítve: 2015. január 28.

Forrás: Kismama magazin

Itt a harmadik trimeszter. Gyakorlatilag átvette az irányítást a természet. Boldog és zaklatott időszak következik.

Örömteli esemény előtt állsz - mindenki azt várja, hogy a szülés előtt álló nő ragyogjon a boldogságtól. Mégis miért olyan gyakori hangulati hullámzás? Bár erről nem illik beszélni, az anyában tudatosul, hogy nincs választása, nem mondhatja azt: "bocs, meggondoltam magam, most inkább mégsem szülnék gyereket". Egyre jobban érzed, hogy a tested készül a szülésre. Ez sokaknak erőt ad, másokat viszont szorongással tölt el.

Ha szinte állandóan feszült vagy, jobb lesz szakembert keresni!

A kétely is elfoghat: vajon el tudod-e viselni a szüléssel járó fájdalmakat? Képes leszel-e megszülni gyerekedet, és egészségesen jön-e világra? Azoknak, akik korábbi terhességük során elvetéltek, terhesség-megszakításuk volt, vagy egy korábbi szülés emlékei elől menekülnek, fontos, hogy felismerjék ezen élmények szerepét jelenlegi várandósságuk és szülésük alakulásában. Gondold végig, milyen kérdések, események vagy gondolatok ébresztenek félelmet benned! Próbád meg szabadjára engedni érzéseid! A sírás könnyít fájdalmakon. Beszélj erről a pároddal, vagy, ha jobban esik, barátnőddel. Ha szinte állandóan feszült vagy, jobb lesz szakembert keresni, ma már több pszichológus foglalkozik a szülés körüli időszakkal, például az Aktív Szülés Központ.

Elég jó leszek?

Lehet, hogy szinte minden gondolatod akörül forog, hogy rendezd be a gyerekszobát, hogy teheted kényelmessé, biztonságossá? Talán a netet bújod a legjobb babakocsiért. Utánajársz, melyik falfesték nem ártalmas? Az is lehet, hogy már számtalan ellentmondó tanácsot hallottál szülésről, szoptatásról, babagondozásról. Mindent a legjobban szeretnél csinálni, aggódhatsz, hogy ez nem sikerül. Fogadd innen bátorításunkat: menni fog! Ha nem is tökéletesen, de elég jól, és ez a lényeg!

Hozzászólások

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések