Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Átadták az Év Védőnője díjat

Szerző: Babaszoba.hu

2014. június 24.

Forrás: babaszoba.hu

A MAVE június 13-án, a védőnők napja alkalmából az EMMI Egészségügyi Államtitkárságán szervezett ünnepség keretében adta át az év védőnője díjat.

A Magyar Védőnők Egyesülete 2011-ben alapította az Év Védőnője díjat, ezzel is felhívva a figyelmet a védőnők nem látványos, de annál áldozatosabb munkájára, amelyet immár egy évszázada, sokszor nehéz körülmények között végeznek. Az egyesület számára fontos, hogy tagjai szakmai elismerésben részesüljenek, amelyet mottójuk is hűen tükröz: "Önmagát becsüli meg az a szakma, mely megbecsüli azon dolgozóit, akik több évtizeden keresztül a védőnő pályát, mint hivatást gyakorolták".
Az ünnepi alkalomból a jubiláló védőnők köszöntésére, valamint a munkájukat kimagasló eredménnyel végzők számára miniszteri elismeréseket adtak át.

A szervező bizottság (Országos Tisztifőorvosi Hivatal, Magyar Védőnők Egyesülete, Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara - Védőnői Szakmai Kollégium) törekszik arra, hogy ezen a napon legyen alkalom arra is, hogy az ország különböző területein dolgozó védőnők szakmai ismeretekkel gyarapodjanak, tapasztalatokat cseréljenek egymással és nem utolsó sorban találkozzanak régen látott kollégáikkal.

Átadták az Év Védőnője díjat

Az év védőnője díjra a jelöléseket 4 kategóriában lehetett beküldeni, amelyekből a nyerteseket szakmai bírálók mellett neves közéleti személyiségekből álló zsűri, illetve a kismamák szavazatai alapján választották ki.

A díjat egy magyar ékszertervező, a Faludi G üvegékszer-márka megteremtője, Faludi Gabriella tervezte, aki 7 éve foglalkozik egyedi iparművészeti ékszerekkel. A tervező a MAVE ölelő-óvó kezeket szimbolizáló logójából kiindulva egy letisztult formavilágú nyakláncot alkotott. Az egymásba futó csíkok az összetartozást és azt a hálót szimbolizálják, amely a védőnői szolgálat révén biztonságot nyújt a kisgyermekes családoknak. E gondolat hangsúlyozása mellett fontos volt, hogy egy hordható, szerethető tárgyat hozzon létre. Az ezüsttel díszített, kék és zöld színű üvegmedál a mindennapok részeként szolidan jelezheti viselőjének szakmai sikereit.

Kistelepülés kategóriában Magyar Katalin és Pölöskeiné Máté Valéria területi védőnők; kisváros kategóriában Királyné Szabó Anikó iskolavédőnő; nagyváros kategóriában Sörös Erika Zsuzsanna iskolavédőnő; és védőnői tanácsadói közösség kategóriában Karádiné Vaskó Edit, Kis Zsuzsanna, Kovácsné Bartolák Ildikó, Mátyás Józsefné, Menczingerné Rostás Ágnes, Tóth Judit védőnők.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések