Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Amit az emberek nem mondanak el a terhességről

Szerző: Jaksa Petra

2018. január 17. | Frissítve: 2021. január 20.

Forrás: babaszoba.hu

Laura Mazza, kétgyerekes családanya és a themumontherun.com nevű blog szerzője nagyon őszintén és tabumentesen számolt be a terhesség árnyoldalairól a kidspot.com.au oldalon.

Amit az emberek nem mondanak el a terhességről
Nem igaz az, hogy kettő helyett eszel. Az első terhességed alatt egy helyett is alig bírsz enni, annyira tele vagy. A másodiknál már valahogy minden lejjebb kerül, így tényleg könnyedén el tudsz pusztítani dupla adagokat is. És hogy mégis ki a főnök? Te! Legalább is még 9 hónapig, amíg meg nem születik a babád, úgyhogy használd ki!
Állandóan meleged lesz. ÁLLANDÓAN.
A szép kecses kis bokáidnak búcsút inthetsz. Üdv az óriásira dagadt, felvizesedett, vödörbokájú kismamák klubjában.
Tisztára úgy érzed majd, mintha felnyomtak volna két vízzel teli tampont az orrodba. Az orrjárataid 9 hónapra szabira mentek.
A neved akár a sussexi vámpír is lehetne, ugyanis a terhességhez a fogínygyulladáshoz hasonló tünetek is társulnak, így minden alkalommal, mikor fogat mosol, igazi vérfürdőben lehet részed.

Egyéb nyalánkságok

A formás kis hetyke melleidet felváltja két tőgy, amik úgy néznek ki, mintha hat hete elfelejtették volna megfejni őket.
A mellbimbóid ötven árnyalattal sötétebbre váltanak, arról nem is beszélve, hogy ha bárki hozzájuk merne nyúlni, legszívesebben visítva kimenekülnél a világból.
Valószínűleg a klotyó lesz a legjobb barátod. Sokkal gyakrabban fogod látogatni, mint szeretnéd. Akkor is úgy érzed majd, hogy pisilned kell, amikor nem érzed úgy. (Ez így most lehet, hogy furán hangzik, de ha terhes leszel, meg fogod érteni.)
Hánysz és bepisilsz. Felváltva. Igen, sajnos lehet neked Vasembert meghazudtolóan erős a záróizmod, akkor is előfordul majd, hogy tüsszentés közben becsurran. Szép jövő.
Álmodban úgy folyik majd a nyálad, akárcsak egy fogzó kisbabának.
Apropó alvás. A bal oldaladon nem alhatsz, mert az rossz a babának, a jobb oldaladon viszont nem tudsz, mert irtó kényelmetlen. A hátadon szintén nem alhatsz, mert az se jó a kicsinek, a hasadon pedig lehetetlen. Baromi meleged van, pisilned kell. Ismét. Szóval nem alszol. Vergődés közben pedig, amikor meglátod a párod édesdeden, tátott szájjal horpasztani melletted, nagyon nehéz megállnod, hogy ne öntsön el a méreg.
Amikor a baba mozog, úgy érzed, mintha valaki konkrétan teljes erővel árnyékbokszolna benned, de ha egy kedves barátnőd ráteszi a kezét a pocakodra, hogy ő is érezze, az egész átvált pici, alig érezhető egérvakarászásba, amiből persze semmi nem jön át. "Most, most!
Érezted?!? "Nem.?

Öltözködés? Nem köszi.

Legszívesebben folyton meztelen lennél, hogy semmilyen ruhába ne kelljen beleszuszakolnod magad. Persze ez otthon még ok, de nyilvános helyen muszáj eltűrni a ruhát.
Az emberek nagy része szemrebbenés nélkül fogdossa majd a pocakod. Bárhol, bármikor. Mi erre a jó reakció? Szerintem az, ha viszonzásképpen te is megsimized a hasukat, és közben furán vigyorogsz.
Vannak nők, akik egyáltalán nem élvezik az egész terhességet. Imádják, hogy növekszik bennük a gyermekük és alig várják, hogy megszülessen, de a többiről nagyon szívesen lemondanának. Végül is valóban nem a világ legnagyobb mókája egész nap a húgyhólyagodon egyensúlyozni egy görögdinnyét, ugye?
(Cikk forrása itt)
Kapcsolódó cikkeink terhesség témában:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések