Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Álljunk meg, szülök!Baba érkezett az M3-ason!

Szerző: Kállai Cecília

2011. június 17.

Forrás: Kismama magazin

Pár napja a sajtó egyik vezető híre volt, hogy egy kismama az M3-as leállósávjába lehúzódott autóban hozta világra kisfiát. A család kerüli a nyilvánosságot, az édesanya, Germ Zsófia (32) kizárólag a Kismamának és a babaszoba.hu-nak meséli el történetét.

Zsófi és a három napos BalázsMinden szülés különlegesen egyedi. Zsófi jól tudta ezt, hiszen 3 évvel ezelőtt már életet adott egy kislánynak. Kisfia, Balázs azonban nem mindennapi körülmények között látta meg a napvilágot: a családi autóban született meg. Erre még egy tapasztalt édesanya sem lehet felkészülve...
"Június 14., hajnal. Nagyon erős fájások ébresztettek fel, de mivel nem voltak rendszeresek, nyugodt voltam. Összeszedtük a holmimat, szóltunk a nagyszülőknek, és fél hétkor indultunk a kórház felé. A fájások továbbra is rendszertelenül jöttek, és ugyan a magzatvíz is elkezdett közben csordogálni, biztos voltam abban, hogy odaérünk, hiszen közel lakunk Budapesthez, az autópálya szomszédságában.
Tévedtem. Alig hajtottunk fel az M3-asra, tolófájásokat éreztem. Csak arra volt időm, hogy szóljak a férjemnek: jön a baba! Azonnal megállt a leállósávban, és úgy gondolta, kiemel a fűre, aztán mégis úgy döntöttünk, az autóban szülessen a kisfiunk. Lehajtottuk az ülést, és már látta a gyermekünk fejét! Ezután a második tolásra megszületett Balázs. Hihetetlen volt az egész, a körülmények ellenére meghitt és végtelenül békés! Tudtam, hogy Balázs születése is csodálatos lesz, és bár nem pont ilyen módon gondoltam, boldog vagyok, hogy így alakult."

Zsófi érzéseiről, élményeiről, Balázsról és apáról csütörtökön olvashattok bővebben. Addig is minden jót kívánunk az egész családnak!

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Még nem vette fel a babaváró hitelt? (X)

Összegyűjtöttük az öt legfontosabb tudnivalót az állami kamattámogatott babaváró hitelről.

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések