Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Akit sokáig nézünk, az vonzóbbnak tűnik

Szerző: Babaszoba.hu

2016. március 24.

Forrás: Medipress

Minél hosszabb ideig figyelünk egy arcot, annál valószínűbb, hogy rokonszenvesnek, sőt: vonzónak fog tűnni számunkra.

Vonzalom


Van remény tehát, ha olyasvalakit szeretnénk meghódítani, akivel egyébként gyakran nyílik alkalmunk találkozni - állítja a Harvard friss tanulmánya.
A Harvard University kutatása szerint az ismerősség a rokonszenv és a vonzalom kulcsa, és a figyelmes szemlélődés hosszútávon az első benyomások változásához vezet. A kutatást vezető Viola Störmer és George Alvarez szerint a tárgyaknál is igaz a képlet: minél hosszabb ideig figyeljük az objektumot, annál valószínűbb, hogy világosnak és fényesnek tűnik majd.

Léteznek különféle optikai csalódások, amelyek során egy középen fekvő pontot kell figyelni, majd a körülötte lévő körök valamelyikére fókuszálni. Ennek eredményeként a kör világosabbnak tűnik, noha a valóságban a pont és a körök egyforma színűek. Úgy néz ki, ezúttal bizonyítást nyert, hogy emberi arcok esetén a figyelem szintén számít: vonzóbbnak tűnik az arc hosszas szemlélődés után.

"Arra kértük a résztvevőket, hogy állapítsák meg, mennyire vonzó számukra két arc, miután hosszú ideig az egyik arcra koncentráltak. Kiderült, hogy mindig az bizonyult a leginkább rokonszenves arcnak, amelyet hosszú ideig szemlélt az önkéntes. Úgy gondoljuk, nem a belső megítélés változott, hanem az arc perceptuális feldolgozásának módja lett más az idő elteltével" - vélekednek a szakemberek.

További cikkek párkapcsolat és szerelemtémában...

Néhány kapcsolódó anyag:
 • Montad ma már neki, hogy szeretlek?
 • A férjválasztásnál a jó fiúk a favoritok

 • Hozzászólások

  Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

  Támogatóink ajánlatai

  h i r d e t é s

  Facebook

  Szponzorált hirdetések