Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Abortusz: forrnak az indulatok Európában

Szerző: Babaszoba.hu

2018. június 1.

Forrás: MedicalOnline

Az ír népszavazás azokra az európai országokra is hatást gyakorolhat, ahol konzervatív abortuszszabályozás van. Különösen Észak-Írország enyhíthet a szigorú abortusz törvényén.

Abortusz: forrnak az indulatok Európában
Múlt héten Írországban a választók kétharmada szavazott arról, hogy enyhítsék Európa egyik legszigorúbb abortusztörvényét. Ennek máris van hatása már európai országokra is, Máltán és Lengyelországban is felerősödtek azok a hangok, amik egy modernebb, a női önrendelkezés irányába változtatnák meg a jelenlegi abortusztörvényt.
Észak-Írországban is modernizálnák az abortusztörvényt - írja a Magyar Idők.
Az ír népszavazás nyomán a londoni alsóház képviselői azt kezdeményezik, hogy Észak-Írországban is az Egyesült Királyság többi részéhez hasonló, jóval megengedőbb szabályozás léphessen életbe, jelenleg ugyanis akkor is tilos Észak-Írországban az abortusz, ha a terhesség nemi erőszak, vérfertőzés következménye vagy, ha a magzatról biztosan kiderül, hogy súlyos fejlődési rendellenességgel fog megszületni.
Tavaly a britek egyébként már lehetővé tették az észak-írországi nőknek, hogy Angliában ingyenesen vehessék igénybe a terhességmegszakítást.
Ugyanakkor Szlovákiában a törvényhozás a napokban vitatja meg a Mi Szlovákiánk Néppárt javaslatát, amely az abortusz betiltását akarja. Szlovákiában jelentősen csökkent az utóbbi időben az abortuszok száma, annak ellenére, hogy a terhesség 12. hetéig engedélyezett a terhességmegszakítás. Sokan mennek Szlovákiába azért, mert hazájukban szigorúbb az abortusztörvény, elsősorban Lengyelországból érkeznek sokan.
Kapcsolódó cikkeink abortusz témában:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések