Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

A traumatológus elmondja: így kösd be a biztonsági övet nagy pocakkal

Szerző: Kempf Zita

2021. április 15.

Forrás: babaszoba.hu

Sokak problémája, hogy hogyan legyenek biztonságban az autóban nagy hassal. Íme: videós jó tanácsok a szakértőtől.

Mire jó, ha egy traumatológus teherbe esik? Például arra, hogy előrehaladott várandósan saját magán mutassa be, hogyan kössük be úgy a biztonsági övet, hogy az minket is védjen, de a babát is.
Dr. Katie Waldman a TikTokon tett közzé gyakorlati oktatóanyagot arról, hogyan kivitelezzük a műveletet szabályosan.
Doktornő hívja fel a figyelmet a biztonsági öv helyes használatára
(fotó: Getty Images)
Nagyon fontos dologról van szó, hiszen már kisebb balesetnél is előfordulhat vetélés, ha az öv nem jó helyen szorít. A doktornőt is épp az inspirálta a videó elkészítésére, hogy kezelt egy kismamát. "Azért jött be, mert a balesete óta nem érezte, hogy mozog a babája. Az ilyesmi nagyon ijesztő" - mondta el a today.com-nak. Szerencsére az a baba jól volt, de alakulhatott volna másként is. "Ez az édesanya a hasán vezette át az övet, pedig csak alatta lenne szabad, közvetlenül a csípőcsont felett" - magyarázza az orvos. "Ez megakadályozza, hogy egy nagyobb erőhatás a babát érje." Mint Waldman hozzáteszi, ha bármilyen hasi trauma ér egy várandós nőt, az méhlepény-leválást okozhat, ami mindig életet veszélyeztető állapot. Így az a jó, ha a kismama a lehető leghátrébb ül a kormánykerékhez képest, ez a légzsák erejét is minimalizálja, ha az esetleg kinyílna.
A videót azóta rengetegen látták. "Én két órával azelőtt tudtam meg a helyes használatot, hogy huszonkét hetes terhesen súlyos autóbaleseten estem át. Szó szerint ez mentette meg a fiam életét" - írja egy kommentelő. De mások is köszönetet mondtak a bemutatóért. "Fogalmam sem volt, hogyan kell a biztonsági övet viselni, de vezetés közben mindig az járt a fejemben" - írja egy másik édesanya.
Nézzétek meg ti is, hátha szükség lehet rá!
@dr.katie.h

Safety first!! Share this with a pregnant person to raise awareness! #pregnancytips #caraccident #seatbeltcheck #cartiktok #pregnancyjourney #34weeks

♬ original sound - Dr Katie

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések