Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

A terhesszex 12 pontja

Szerző: Fodor-Kassai Mónika

2012. február 9. | Frissítve: 2017. december 14.

Forrás: babaszoba.hu

Aki azt gondolja, hogy a gyerekvárással szexmentes időszak kezdődik az életében, nagyon téved! A körülmények ugyan újak, de csupán hozzáállás kérdése, hogy még több színt vigyél szerelmi életedbe.

Aki azt gondolja, hogy a gyerekvárással szexmentes időszak kezdődik az életében, nagyon téved


A babavárás boldog időszakához hozzátartozik az örömteli szex, hiszen tudod: ami jót tesz a mamának, az jót tesz a babának is! Csupán ritka esetben, komoly orvosi indokkal van szükség önmegtartóztatásra. Az alábbiakban összegyűjtöttük azokat a testi-lelki változásokat, melyek a várandósság alatt befolyásolhatják a szexet. Íme!
1. Még az is megtörténhet, hogy erotikus álmaid lesznek tomboló terhességi hormonjaidnak és a testedben végbemenő változásoknak köszönhetően. Ha mindez azt eredményezi, hogy megugrik a reggeli szeretkezések száma, akkor ugyan ki bánja a korán kelést!
2. Az ösztrogén és a progeszteron magas szintje miatt a várandósság során a mell és a hüvely jóval érzékenyebbé válik, ami intenzívebbé teheti a szex során megtapasztalt érzéki élményt. Lehet, hogy hamarabb és gyakrabban jutsz a csúcsra, ami ugyebár nem tartozik a terhesség kellemetlen mellékhatásai közé...
3. Az orgazmus veszélytelen méhösszehúzódásokat eredményezhet, melyek megnyugtatóan hatnak a magzatra - mostantól kezdve nem a párod lesz az egyetlen, aki a szex után édesdeden elalszik... Tévhit, hogy az orgazmus vetélést okoz, az viszont igaz, hogy az ondóban előforduló prosztaglandin segíthet az amúgy is küszöbön álló szülés megindításában. Ha messze még a terminus, ettől nem kell tartanod.
4. A terhesség forróbbá tesz - nemcsak szimbolikusan, hanem a szó szoros értelmében is. Hogy kisbabád elegendő tápanyaghoz jusson, a várandósság során jóval több vér kering az ereidben, ez pedig fokozza a hőérzetet. Remek alkalom, hogy szexis fehérneműre cseréld a macis pizsamát!
5. A terhesség következtében a hüvelyváladék összetétele is megváltozik. Lehet, hogy a párod még ellenállhatatlanabbnak fog találni, de az is előfordulhat, hogy észre sem veszi a változást. Az azonban biztosan érezhető, hogy nemi szerveid vérbősége megnő, ezért érzékenyebbé, könnyebben izgathatóvá válnak.
6. A libidó föl-le ugrál az elkövetkező kilenc hónapban. Míg az első harmadban előfordulhat, hogy már az intimitás gondolatától is kiszaladnál a világból, a második trimeszterben előtörhet belőled a buja szexistennő! Teljesen normális, hogy szexuális vágyad a várandósság során erősen változó - csak a félreértések elkerülése végett el ne mulaszd párod tudomására hozni, milyen az aznapi hangulatod!
7. A babavárás minden addig megszokott rutint felülír a nemi életben. Új pozíciókat kell bevezetned a méretes pocak miatt és azért, hogy szabályozni tudd a behatolás mélységét. A misszionáriuspózt hamar föl kell váltani lovaglópozícióra vagy oldalfekvésre, hátulról való egyesülésre.
8. A terhesség során a szexet követően előfordulhat könnyű, rövid ideig tartó vérzés. Általában a méhnyak apró hámsérülése okozza. Ha erős vérzést, fájdalmat vagy a közösülést követő harminc percen túl is méhösszehúzódást tapasztalnál, sürgősen fel kell keresni a nőgyógyászt!
9. Bár a legtöbb férfi ellenállhatatlanul izgatónak tartja a gömbölyödő formákat, és az egekbe repíti a tudat, hogy párja közös gyermeküket hordja szíve alatt, sajnos az is előfordulhat, hogy partnered elutasítja a szexet, amikor láthatóvá kezd válni a terhesség. Az apajelöltek egy része - teljesen alaptalan - félelmet érez, hogy kárt tehet a magzat testi épségében, mások viszont nem találják vonzónak párjuk megváltozott alakját, esetleg nehezen tudják elfogadni őt egy időben a leendő édesanya és a buja szerető szerepkörében. A legrosszabb, amit tehetsz, ha hallgatsz a problémáról! A gyakori, meghitt összebújás és a kölcsönös bátorítás átsegít a nehéz átmeneti időszakon.
10. Inkább ritka kivétel, ha orvosi előzmények miatt mégis korlátozni kell a szexet. Ha volt már vetélésed, méhnyak-elégtelenséget állapítottak meg, vagy a méhlepény rossz helyen tapad, az orvos részlegesen vagy teljesen eltilthat a szextől a szülésig. Ez azért nem jelenti azt, hogy teljesen meg kell szüntetni az intimitást! Számtalan lehetőség van arra, hogy megőrizd a szikrát.
11.Az előrehaladott terhesség velejárója lehet, hogy szexuális ingerlésre megindul az előtej elválasztása. A kolosztrum csepegése az első alkalommal ijesztő lehet, pedig teljesen normális jelenség. Felfoghatod a szeretkezés természetes velejárójának, de ha zavar és kellemetlen, az elkövetkező időszakban egyszerűen kihagyhatod a játékból a melledet!
12. Jó hír a babának, rossz hír a számunkra: a terhesség 28. hetétől a tejtermelésért felelős hormon, a prolaktin akcióba lép, ami vágycsökkentő hatással járhat. Sebaj, már alig három hónap van hátra!

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések