Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

A teherbe eséshez és a terhesség alatt vissza kell fogni a sportot?

Szerző: Babaszoba.hu

2016. október 18. | Frissítve: 2019. május 3.

Forrás: Medipress

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság szerint a testedzés nem növeli a terhességi komplikációk arányát sem a babánál,sem az anyánál. Azt is megjegyezték, hogy a főleg élsportolók által végzett intenzív sport hatásáról nem áll rendelkezésre elég információ.

A teherbe eséshez és a terhesség alatt vissza kell fogni a sportot?

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) ezen felül azt javasolta azoknak a nőknek, akik családot terveznek, hogy a peteérés utáni héten csökkentsék a testmozgás intenzitását, mivel ez megakadályozhatja a megtermékenyített petesejt sikeres beágyazódását a méh falába. Az első trimeszterben folytatott súlyzós edzések megnövelik a vetélés kockázatát.
A várandósság alatti testmozgás csökkenti a valószínűségét, hogy az újszülött túlsúlyos legyen, nem fokozza a terhességi szövődményeket, mint például a gátmetszés szükségességét. Nem hosszabbítja a vajúdást és nem növeli a koraszülési kockázatot. Csökkenti a császármetszés, a terhességi cukorbetegség és a preeklampszia előfordulását.
A NOB jelentése kapcsán Dr. Bruce Young New York University School o Medicine professzora elmondta, hogy fontos a terhesség alatt fittnek maradni, hiszen a szülés fizikailag megterhelő. Young kiemelte, hogy az utolsó trimeszterben csak könnyű testmozgás javallott, hiszen a szív a várandósságból kifolyólag már eleve 50%-kal nagyobb munkát kell végezzen. A U.S. Centers for Disease Control and Prevention ajánlása az egészséges várandósoknak, a heti 150 perc mérsékelt intenzitású testedzés.
Ez is érdekelhet:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések