Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

A szülés után maga végezte el a kisbabája vizsgálatát egy nővér

Szerző: Babaszoba.hu

2021. szeptember 9.

Forrás: babaszoba.hu

A szülése után azonnal dolgozó-módba váltott az anyuka, aki szülészeti ápolónőként maga akarta elvégezni az újszülött babájának első vizsgálatát.

Ahogy a mother.ly portál írja, az újszülött vizsgálatát általában a születés utáni első órában végzik - ennek során többek között például meghallgatják a baba szívverését, megmérik a fejkerületét és a hosszát, lemérik a súlyát. Ezek felmérése általában a szülés után történnek, de általában nem a kórházi ágyon.
A szülés után maga végezte el a kisbabája vizsgálatát egy nővér (A kép illusztráció. Fotó: Getty Images)
A szülési, születési fotókat készítő fényképész, Alexandria Mooney szerint az édesanyának végig az volt a terve, hogy ő fogja elvégezni az újszülött felmérését.
A vizsgálatról készült fotók, melyeket a fényképész megosztott, egyszerűen lenyűgözőek és gyönyörűek, tökéletesen megragadják az intimitását egy pillanatnak, ami időnként kissé klinikai jellegű.
Ahogy Mooney írja a bejegyzésében:
"Egy pillanatra eldicsekednék ezzel az anyukával... mert a több mint 100 megörökített születési történet között korábban soha nem sikerült hasonlót dokumentálnom!
Ez az édesanya ugyanezt teszi minden nap a munkája során. Ő az egyik leghihetetlenebb ápolónő, akivel valaha találkoztam, és a munkája (amit biztosan vitatna, hogy a valaha volt legjobb munka), hogy gondoskodjon az új kisbabákról, nem sokkal azután, hogy megtették a bemutatkozásukat a földön. Meghallgatja a szívüket, megméri a fejkerületüket, leméri a súlyukat, felteszi a karszalagjukat, elkészíti az apró lábuk lenyomatát... és még sok mást!
Amikor a baba születése előtt beszélgettünk, akkor mondta, hogy ő maga szeretné elvégezni a baba újszülött vizsgálatát. Erre úgy reagáltam: 'Úristen, ez teljességgel lenyűgöző - te is rendben leszel, ha szülés után egy órával a baba melegítő mellett állsz?' Nyilvánvalóan ezt jobban átgondolta, mint azt én rögtön feltételeztem, hogy úgy bukkan majd fel a melegítőnél, mintha munkában lenne, mert nem volt szükség melegítőre a kisfia vizsgálatához... mindent odavittek hozzá! A hosszméréskor azt mondta: 'Ez annyira furcsa kesztyű nélkül!'
Igazi kiváltság, hogy beinvitáltak ebbe a szülési térbe, és megtiszteltetésnek tartom, hogy dokumentálhattam, ahogy egy édesanya megvizsgálja újdonsült kisfiát.
A születés hihetetlen és elképesztően erősítő."

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések