Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

A szilvalé nem csak szorulás ellen jó

Szerző: Babaszoba.hu

2017. január 31. | Frissítve: 2019. szeptember 12.

Forrás: Medipress

A szilvalé az egyik leghatékonyabb fegyver a makacs szorulással szemben, ráadásul további, kevésbé ismert pozitív hatásai is vannak.

A szilvalé nem csak szorulás ellen jó

A szilva az egyik legnépszerűbb gyógyító gyümölcs, melyet évszázadok óta használnak, többek között a magas vérnyomás, a sárgaság, a láz és a diabétesz ellen is remek fegyver, de a legismertebb hatása szerint hozzájárul a megfelelő emésztéshez, kiváló hashajtó.
A Journal of Medicinal Plants Research című szaklapban publikált tanulmány szerint a szilvában található főbb tápanyagok a következők: A-vitamin, B-vitamin-komplex, K-vitamin, kalcium, magnézium, cink, réz, mangán, szelén, bór.
A kiemelten magas káliumtartalom akár szív és érrendszeri betegségek esetén is hatékony lehet. A szilva rostokban is gazdag, 100 gramm gyümölcsben nagyjából 7 gramm rost található, azonkívül a szilva erős antioxidáns hatással rendelkezik.
Számos kutatás bizonyítja, hogy a szilva valóban hatékony segítség székrekedés esetén, már fél pohár szilvalé reggeli fogyasztása is 30-60 percen belül eredményt hoz, de nehéz étkezés esetén is megkönnyíti az emésztést.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések