Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

A stresszesebb férfiak a nagydarab nőket szeretik

Szerző: Babaszoba.hu

2016. november 22. | Frissítve: 2019. január 18.

Forrás: Medipress

Azok a férfiak, akik napi szinten kénytelenek sok stresszel megküzdeni, nagyobb eséllyel vonzódnak telt nőkhöz, mint nyugodtabb körülmények között élő társaik.

A stresszesebb férfiak a nagydarab nőket szeretik

A szakemberek szerint annak oka, hogy a stresszes munkakörben dolgozó férfiak álomnője inkább lesz Ashley Graham, az ismert plus size modell, mint Rosie Hunington-Whiteley szupermodell (aki 175 cm-es magasságához mindössze 54 kg) egyszerű: a vékonyka nők gyengének és elesettnek tűnnek, és kisebb az esélye annak, hogy egészséges utódot hoznak a világra.
Az azonban, hogy mit találunk vonzónak, akár néhány nap viszonylatában is változhat annak függvényében, hogy a ránk ható környezeti tényezők épp hogyan alakulnak - állítják a skóciai University of St. Andrews munkatársai.
A kutatás során a tudósok öt nő fotóját mutatták meg a 20-as éveikben járó, heteroszexuális résztvevőknek, és arra kérték őket, hogy pontozzák, kit tartanak a leginkább vonzónak a hölgyek közül.
A számítógép által szerkesztett képek abban különböztek, hogy egyes figurák vékonyabbak, míg mások teltebbek voltak. Minden résztvevőnek többször is pontoznia kellett az arcokat: összesen háromszor, kb. három nap különbséggel.
Azok a kutatásban szereplő férfiak, akik a kutatás részeként tíznapos intenzív harcászati kiképzésben vettek részt, az erőteljes, férfias női arcokhoz vonzódtak inkább. Ők egyúttal komoly stresszhatásról is beszámoltak. A stressz nélkül élő kontrollcsoport tagjai ezzel szemben a vékonyabb, törékenyebb nőket tartották vonzóbbnak.
Kapcsolódó cikkeink stressz témában:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések