Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

A mellettünk állóktól is függ, mennyire számítunk vonzónak

Szerző: Babaszoba.hu

2016. október 5. | Frissítve: 2016. október 7.

Forrás: Medipress

Az, hogy mennyire számítunk vonzónak, attól is nagy mértékben függ, hogy kikkel vagyunk épp - derül ki egy friss kutatásból. Vonzóbbnak tűnünk ugyanis, ha kevésbé vonzó ember oldalán állunk, mint amikor senki sincs épp mellettünk.

A mellettünk állóktól is függ, mennyire számítunk vonzónak

A Psychological Science című szaklapban publikált anyag szerint az, hogy mennyire számítunk vonzónak mások megítélése szerint meglehetősen viszonylagos: attól függ, mennyire vonzó az, aki mellett állunk az adott pillanatban. Magasabb pontszámot kapnak a kevésbé vonzó emberek mellett álló alanyok, míg egymagukban alacsonyabb pontszámot érnek el ugyanezen a skálán.
"A külső a legtöbb ember számára rendkívül fontos, akár tetszik nekünk, akár nem. Az azonban máig nem világos, hogy milyen tényezők alapján döntjük el, hogy ki számít vonzónak, és ki kevésbé az számunkra" - mondja a kutatást vezető Dr. Nicholas Furl, a University of London munkatársa.
A szakember szerint eddig azt hittük, hogy a vonzalom állandó: ha George Clooney-t tegnap vonzónak találtuk, akkor holnap is hasonlóképpen fogunk érezni. Most azonban minden jel arra mutat, hogy nála vonzóbb emberek társaságában talán kevésbé vonzó emberként tekintünk rá is. A kutatás során az is kiderült, hogy a kevésbé vonzó arcok egy kimondottan visszataszító karaktereket ábrázoló közegben rögtön vonzóbbnak tűnnek.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések