Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

A magyarok 35 százaléka vesztette el a munkáját a járvány miatt

Címkék:

koronavírus

Szerző: Babaszoba.hu

2020. július 15.

Forrás: babaszoba.hu

A járvány nagyon sok embernek részleges vagy teljes bevételkiesést hozott. Sokuknál a rendes étel napi szintű előteremtése is nagy nehézséget okozott.

Az Európai Parlament által, online módszerrel végzett felmérés szerint a magyarok 43 százaléka vallotta azt, hogy kevesebb pénz jött be a kasszába a koronavírus-járvány ideje alatt, és 35 százalékuk nyilatkozta, hogy el is vesztette részben vagy teljesen a munkáját. Ezek a számok az európai átlaghoz képest némileg magasabbak - a szűkösebb anyagi keretet bevallók aránya 28 százalék, az állásvesztőké 21 százalék volt átlagosan az Európai Unió országaiban - írja az Index. Hasonló százalékos adatok a spanyoloknál, görögöknél, bolgároknál jöttek ki. A legkevésbé a luxemburgiak, a finnek és a dánok sínylették meg eddig a koronavírus-járványt.
A magyarok ötödének a rendes ételhez jutás, 22 százalékának a hiteltörlesztés is gondot jelentett - derült ki az online közvélemény-kutatásból.
Rengetegen elvesztették az állásukat a járvány alatt
Megoszlanak a vélemények, hogy elégséges volt-e az uniós válságkezelés és a koronavírus-járványra fordított pénzügyi keret. A felmérés szerint a magyarok elégedettebbek az uniós átlaghoz képest az EU-s válságkezeléssel és az erre fordított kerettel.
Az uniós állás- és kormányfők pénteken ülnek asztalhoz, hogy döntést hozzanak a 2021-27-es költségvetésről és a gazdasági helyreállítást segítő alapról. Egyelőre megoszlanak a vélemények, hogy az EU hogy és milyen mértékben járuljon hozzá a gazdasági válság kezeléséhez. 

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések