Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

A katolikus egyház szerint nem elfogadható a mesterséges megtermékenyítés

Szerző: Babaszoba.hu

2017. augusztus 29.

Forrás: 24.hu

Nem csitulnak a kedélyek Veres András győri megyéspüspök nyilatkozata körül, ami az augusztus 20-ai ünnepi misén hangzott el, s amelyben a kormány lombikbébiprogramját kritizálta.

A katolikus egyház szerint nem elfogadható a mesterséges megtermékenyítés

Egészen pontosan azt mondta a püspök, hogy "egy fondorlatosan megfogalmazott, a jó szándék köntösébe bújtatott törvény által, amely figyelmen kívül hagyja a krisztusi értékrendet, észrevétlenül is belopódzik a keresztény értékekre építkező társadalom önfeladásának mételye." A püspök szerint sok esetben, amikor egy meddő pár örökbe fogad, akkor saját gyerekük fog születni, mert felszabadul egy belső gát.
A szokatlanul éles kormánykritika egyébként nem került be az MTI híradásába - írta meg a 24.hu. A püspök szerint a keresztény értékeknek nem felel meg a kormány azon intézkedése, amellyel növelte a lombikbébiprogram támogatását.
A győri megyéspüspök később úgy nyilatkozott a Magyar Nemzetnek, hogy a katolikus egyháznak nem elfogadható a mesterséges megtermékenyítés, mert nem a férfi és a nő természetes kapcsolatában fogan meg az élet, ráadásul "pluszmegfoganások" is történnek, a többi embriót pedig lefagyasztják és félreteszik, vagy elpusztítják.
A püspök azt is elmondta, hogy egyetlen lelkipásztor sem tanácsolhatja a lombikprogramot olyan családnak, amelynek nem lehet gyermeke. Több évtizedes lelkipásztori szolgálata során azt tapasztalta, hogy a gyermektelen párok miután elfogadták az örökbefogadást lehetőségként, egy-két éven belül megszületett a saját gyermekük. "Az látszik, hogy a gyermek gondozása által felszabadul egy belső gát, amely lehetővé teszi, hogy gyermekük születhessen" - magyarázta Veres.
Hogy követtek-e el bűnt azok a párok, akik részt vettek lombikprogramban Veres azt mondta, ez attól függ, hogy mennyire volt a döntés tudatos.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések