Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

A katolikus egyház megosztott a lombikkérdésben

Szerző: Babaszoba.hu

2017. augusztus 31.

Forrás: valasz.hu

Legalábbis erről árulkodik, hogy a lombikprogram mellett állt ki egy jezsuita bioetikus.

A katolikus egyház megosztott a lombikkérdésben

A csütörtöki Heti Válaszból derül ki, hogy bár a püspöki kar elnöke augusztus 20-ai beszédében elítélte a mesterséges megtermékenyítést, sok hívő és pap támogatja a lombikprogramot.
"Egy fondorlatosan megfogalmazott, a jó szándék köntösébe bújtatott törvény által, amely figyelmen kívül hagyja a krisztusi értékrendet, észrevétlenül is belopódzik a keresztény értékekre építkező társadalom önfeladásának mételye. Láthattuk ezt legutóbb például a lombikbébiprogram támogatásának növelésével kapcsolatos rendelkezésben."- mondta Veres András győri megyéspüspök, aki később a Magyar Nemzetnek úgy nyilatkozott, hogy a katolikus egyháznak nem elfogadható a mesterséges megtermékenyítés, mert nem a férfi és a nő természetes kapcsolatában fogan meg az élet, ráadásul "pluszmegfoganások" is történnek.
A katolikus egyház is megosztott azonban a kérdésben, sok pap támogatja azokat a párokat, akik a mesterséges megtermékenyítést választják. Somfai Béla katolikus bioetikus már több évtizeddel ezelőtt kiállt a mesterséges megtermékenyítés mellett, abban az esetben, ha az nem jár embrióvesztéssel és nem vonódik be harmadik fél a folyamatba.
A katolikus egyház szerint egyébként a fogamzásgátlás is bűn, ettől függetlenül a hívők nagy része védekezik valamilyen módon.
A katolikus egyház álláspontjáról a lombikprogrammal kapcsolatban és bietikai kérdésekről a csütörtöki Heti Válaszban olvashatunk bővebben.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Még nem vette fel a babaváró hitelt? (X)

Összegyűjtöttük az öt legfontosabb tudnivalót az állami kamattámogatott babaváró hitelről.

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések