Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

A fiatalság almája: őssejtek a szépségedért!

Szerző: Fodor-Kassai Mónika

2011. november 8. | Frissítve: 2013. december 10.

Forrás: Kismama magazin

Tudtad, hogy növényi őssejteket is használnak a kozmetikai iparban?

Volt egyszer egy alma, amely bámulatosan sokáig megőrizte frissességét, fája pedig száz esztendőn át ontotta termését - ezúttal ez nem egy mese kezdete, hanem egy valódi sikertörténeté. Svájci kutatók rájöttek ugyanis, hogy a mára rendkívül ritkává vált ősi almafajtájuk, az Uttwiler Spätlauber hosszú eltarthatósága főként az alma őssejtjeinek hosszú élettartamában rejlik. Ezzel megszületett a kozmetika világának új sztárja, melyet egyenesen a fiatalság forrásának titulálnak.
Az alma őssejtjeiből nyert kivonat összetevői elősegítik a bőr őssejtjeinek regenerálódását és védelmét - állítják a tudósok. Mi több, az anyagcsere folyamán keletkező anyagai gondoskodnak a hosszú élettartamról, aminek az alma kivételesen hosszú eltarthatósága is köszönhető.
Önkéntes tesztelőkön történt kísérletek során a bőrben található korosodó őssejteket az alma kivonatával kezelve a ráncok halványultak: négyheti használatot követően mintegy 15 százalékkal. Szintén bebizonyosodott, hogy a különleges hatóanyag növeli az őssejtek élettartamát, aminek következtében a bőr fiatalosabb, ragyogóbb megjelenést nyer. A növényi őssejtek védik és újraaktiválják az öregedés következményei, az UV-sugárzás és a szabadgyökök által megviselt, meggyengült bőr-őssejteket.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések