Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

A fény felvidít!

Szerző: Babaszoba.hu

2007. szeptember 5. | Frissítve: 2016. július 29.

Forrás: Kismama magazin

Levegő, fény, meleg simogatja az egyre gömbölyödő hasat. Szellős ruhában, félárnyékban, vagy a déli órákban egy hűvös szobába bújva szerencsére a kismamát sem viseli meg jobban a kánikula, mint bármelyikünket.

A fény felvidít!

Aki próbálta már télen nadrágba, lepöndörödő harisnyanadrágba gyömöszölni a pocakját, az tudja csak igazán, mennyivel egyszerűbb nyáron a babavárás. Még a divat is a várandósoknak kedvez: top a has fölött, nadrág a has alatt - semmi akadálya, hogy kezünket hasunkra téve szinte folyamatosan érzékeljük a babát.
A könnyű ruházat elősegíti a testkontaktus kialakulását. Bőrünk nagyobb felületen élvezi a természet kényeztetését: a simogató napsugarakat, szellőt. A fény jó hatással van hangulatunkra, derűsebben - ha nem is rózsaszínben - látjuk a világot.
Kánikulában nagyon ügyeljünk a megfelelő folyadékpótlásra! Sétáljunk mindennap, nem kell hosszasan, de mozogjunk még az utolsó hetekben és a legnagyobb kánikulában is. Serkenti a vénák működését a boka és lábkörzés, mindennap szánjunk rá időt. Lehet, hogy nehéz megállni, de ne napoztassuk a hasunkat: a magzatvíz könnyen felmelegszik és abban nem érzi jól magát a baba.
Kapcsolódó cikkeink:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések