Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

A bőség zavara

Szerző: W. Ungváry Renáta

2011. november 16. | Frissítve: 2016. július 7.

Forrás: Kismama magazin

A táplálkozás napjaink leggyakrabban szóba kerülő témája. A várandósság idején vajon más elvek alapján kellene táplálkoznunk? Mindenki számára ugyanaz az étrend egészséges? Befolyásolja az elfogyasztott étel a baba fejlődését?

A bőség zavara

Nem egyformán hízunk! Vajon mi lehet az oka, hogy az egyik kismama alig hat-hét kilót szed föl a várandósság alatt, a másik meg harminc kilót is? Ezek a különbségek - ahogy azt a mindennapi életben is tapasztaljuk - nem magyarázhatók minden esetben az elfogyasztott táplálék minőségével és mennyiségével. A hízásban, így a várandósság alatti hízásban alkati tényezők is szerepet játszanak, valamint a hormonális változások, amelyek befolyásolják anyagcserénket.
A pajzsmirigyhormonok szintje, a növekedési hormon, a mellékvesekéreg-hormon éppúgy alakíthatja súlyunkat, mint a különféle lelki tényezők és társadalmi hatások. Mindez azonban nem jelenti azt, hogy minden kismama bármennyit ehet, és azt, amit akar. Bizonyos fontos változtatásokra előbb-utóbb szükséged lesz saját egészséged és a kisbaba érdekében is.

Fontold meg!

Szeretnél többet olvasni erről a témáról? Részletes fejezetet találsz a várandósság alatti táplálkozásról is 127 recepttel W. Ungváry Renáta szakácskönyvében.
Kapcsolódó cikkeink:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések